TOROSLAR’DA AMFİ TİYATRO, KUBAT VE FOLKLORAMA’YI AĞIRLADI

Toroslar Belediyesi’nin, H.Okan Merzeci Mahallesi’nde inşa ettiği 9 bin m2’lik Amfi Tiyatro’da ev sahipliği yaptığı 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında konser veren Kubat ve Folklorama, Toroslar halkına unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

4 bin kişi kapasiteli tesiste gerçekleştirilen etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve eşi Aydan Tuna, MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Fox Tv Çalar Saat programı sunucusu İsmail Küçükkaya ile ünlü gazeteciler, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Mersin Festival Orkestrasının eşlik ettiği konserde, klasik müzik ile türküleri birleştiren Kubat ve Folklorama, sergilediği mükemmel performansla dinleyicilere coşkulu bir gece yaşattı.

Konserin sonunda söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hayata geçirdikleri tesisler ve düzenledikleri faaliyetlerle Toroslar’ı; sporun, kültür ve sanatın merkezi haline getirdiklerini söyledi.

H.Okan Merzeci Mahallesi’nde inşa ettikleri Amfi Tiyatro’nun da kültür ve sanata önemli katkıları olacağına dikkat çeken Başkan Tuna, konseri veren Kubat ve Folklorama ile katılımlarıyla etkinliği şereflendiren tüm misafirlerine teşekkür etti.
Konuşmasında müziğin, ruhun gıdası olduğunu vurgulayan Başkan Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak sporla kentimizi öne çıkarmaya çalıştık ve ilçemize 10 spor tesisi kazandırdık.Ancak sanat yönünde eksiklerimiz vardı.Halkkent Mahallemizde 12 bin m2 alanda inşa ettiğimiz Yunus Emre Kültür Merkezi ve yeni hizmete sunduğumuz Amfi Tiyatro ile bu boşluğu doldurduğumuzu düşünüyoruz.İnşallah bu tesislerimizde çok değerli sanatçılarımızı halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında kentimize gelen ünlü sanatçımız Kubat ve Folklorama bizlere çok güzel bir resital sundular. Tüm ekibe teşekkür ediyorum. İnşallah sanatla, barış ve kardeşliği daha da ön plana çıkartacağız. Toroslar Belediyesi olarak 12 yıldır Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne destek vermekten ve bazı etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Organizasyonda emeği geçen Festival yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Tuna, konuşmasının ardından Kubat ve Folklorama ekibine birer teşekkür plaketi ve çiçek takdim ederken, ünlü sanatçı Kubat’ta sanata ve sanatçıya sunduğu katkılarından dolayı Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatro’nun Mersin halkına hayırlı olmasını diledi.

Başkan Tuna, ayrıca programa katılan Fox Tv Çalar Saat programı sunucusu İsmail Küçükkaya ile ünlü gazeteci ve televizyonculara da birer teşekkür plaketi takdim etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.