19 MAYIS FENER ALAYI VE KONSERLE COŞKUYLA KUTLANDI

Alanya halkı, Türk Bayrakları ve meşalelerle Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen Fener Alayı’na katılıp; 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Fener Alayı’ndan sonra kutlamalar, İskele’de havai fişek gösterileri ve konserler ile devam etti.

Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına katılan Alanya halkı, Türk Bayrakları ve meşalelerle Anıt önünden İskele’ye kadar yürüdü. Fener Alayı, saat 19:30’u gösterdiğinde, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın meşaleyi yakmasıyla başladı. Anıt önünde Türk bayraklarıyla toplanan 7 den 70 e coşkulu kalabalık İskele Meydanı’na doğru hareket etti. Çevredeki vatandaşlar ve esnaf Fener Alayına alkışla eşlik etti. Etkinlikler Şelale önünde organize edilen konser dinletisi ve havai fişek gösterileri ile devam etti.

”GELECEĞİN TÜRKİYE’Sİ SİZSİNİZ”

İskelede düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; ”Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreninde meşalelerimizi yakarak halkımızla birlikte coşkuyla yürüdük.7’den 70’e herkes bizimle fener alayındaydı. Çocuklarımıza ve gençlerimize milli-manevi değerlerimizi unutturmayacağız. Sevgili Gençler, farklılıklarımızı zenginlik görüp; bir olalım, iri olalım, diri olalım. Geleceğin Türkiye’si sizsiniz.” dedi.

Belediye Başkanı Yücel’in konuşmasından sonra havai fişek gösterileri yapıldı. Ardından Banana Big Band Osman Şendiç orkestrasının konseri ile vatandaşlar geç saatlere kadar eğlendi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.