BELEDİYEDEN PARK BAHÇELERE BAKIM

Erdemli Belediyesi, ilçede bulunan park ve bahçelerin bakımını yapmaya devam ediyor. İlçe merkezinde bulunan mevcut parklarda yeşillendirme çalışmalarını yürüten Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, aynı zamanda çim biçme, ağaç budama gibi bakım işlemlerini de sürdürüyor. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin yeşil alan miktarını arttırdıklarını belirtti.

Erdemli Belediyesi ilçede bulunan parkların bakımını yapıyor. İlçe merkezinden başlayıp, ilçe genelindeki tüm parkların bakımını yapmaya devam edeceklerini belirten belediye park bahçeler ekipleri, aynı zamanda orta refüjlere de bakım yapıyorlar. Erdemli’nin yeşil olması için son 5 yılda kırılması zor bir rekora imza atarak 14 tane park yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu sayede ilçede yeşil alan miktarının arttığını vurguladı. Şu an çim biçme çalışmalarının yapıldığını ifade eden Tollu, “parklar sadece yapmakla olmaz. Bir çocuk gibi özel bir bakım istiyor. Korumak gerekiyor. Biz elimizden geldiği kadar parklarımızın bakımını yapıyoruz ama korumak, kollamak konusunda vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın hassas olması gerekir. Bu parklar bizlerin ortak yaşam alanlarıdır. Parklarımıza sahip çıkalım” dedi.

Yeni yasa ile bazı parkların büyükşehir belediyesine geçtiğini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, büyükşehir ile birlikte uyumlu bir çalışma sergileyerek Erdemli’nin yeşil konusundaki hassasiyetini korumaya devam edeceklerini söyledi. Aynı şekilde mezarlıklar konusunda da hassas olduklarının altını çizen Tollu, amaçlarının insanlara nefes aldırıcı, ferahlatıcı, estetik, çağdaş ve huzurlu bir Erdemli olduğunu ifade etti.

Erdemli’nin hali hazırda bölgenin en yeşil ilçelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Tollu, Erdemli’nin doğal yeşil alan açısından da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Tollu, bunun yanında şehir ve mahalle merkezlerindeki park ve buna bağlı olarak yeşil alan miktarının artması için çalışmalara devam edeceklerini söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.