Düelloda ‘eski defterler’ açıldı

06-duello30 Mart yerel seçimleri öncesinde özellikle Melih Gökçek ile Mansur Yavaş arasında yaşanan söz düellosunda bu defa eski defterler açıldı. Gökçek, Yavaş’ın ayrımcılık yaptığını iddia ettiği bir görüntüyü paylaşırken, Yavaş ise Gökçek’in 12 yıl önce gazetelere verdiği, ‘Tayyip’i silerim’ başlıklı demecinin kupürünü gösterdi.

Yerel seçimlere 12 gün kala adaylar arasındaki seçim yarışı da kızışmaya başladı. Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, önceki akşam sırayla CNN Türk’te yayınlanan ‘Ankara Günlüğü’ programının konuğu oldu.
Başkan adayları gazetecilerin sorularını yanıtlarken, birbirinden iddialı açıklamalar yaparak, seçimin Ankara’da sert geçeceğinin de sinyalini verdi. Gökçek, Yavaş’ın ayrımcılık yaptığını iddia ettiği bir görüntüyü paylaştı. Yavaş ise Gökçek’in gazetelere verdiği 2002 yılına ait ‘Tayyip’i silerim’ başlıklı bir demecin kupürünü gösterdi. MHP adayı Karakaya da, ‘Hodri meydan’ diyerek, Gökçek ve Yavaş ile canlı yayında bir araya gelerek, tartışmak istediğini söyledi.

‘YAVAŞ AYRIMCILIK YAPIYOR’ İDDİASI
CHP adayı Mansur Yavaş’ın ayrımcılık yaptığını iddia ettiği bir video gösteren Gökçek konuşmasında şu cümlelere yer verdi:
“Benim rakibim olan CHP adayı geçtiğimiz günlerde bir televizyon programındaki konuşmasında ayrımcılık yaptığıyla ilgili ‘Bir tane beyanımı bulsunlar yarın adaylıktan çekilirim’ diyor. Bir taraftan Kars, Erzurum, Mardin, Diyarbakırlılara saldırıyor. Diğer yandan Çankırı, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Kırıkkale ve Sivaslılara saldırıyor. Ben burada getirdim. Kendi sesinden bir video. Ayaş’ta bildiri dağıttı, Urfa’ya ve Mardin’e yapmış olduğumuz yardımları söyleyerek, ‘Artık bu yardımlar Ankara’ya gelecek’ dedi. Halbuki ben Çankırı’ya, Kırşehir’e, Trabzon’a, Bingöl’e, Düzce’ye yardım ediyorum. Biz ağabeyiz, bizim bütçemizden vermiş olduğumuz para, bizim bütçemizin zekatı bile değil. Zekatı olsa 40’da 1’i olur. Binde biri bile değil verdiğimiz. Sonra kalkıp, ‘Melih Gökçek bana iftira atıyor’ diyor. Bakın Çankırılar, Karslılar, Ağrılılar hakkında ne diyor duydunuz, onları tamamen itham ediyor. ‘Bölücü’ diyor. İnsanlar arasında ayrım yapıyor. Bu görüntü yarın Youtube’a düşer, insanlar izler. O zaman versin bakalım cevabı.”

‘TAYYİP’İ SİLERİM’ DEMECİNİ GÖSTERDİ
Yavaş ise kendisinden önce yayına katılan Gökçek’in yayınladığı görüntü ile ayrımcılık iddialarına, “1991 yılında yaptığım bir konuşmayı dinletiyor. Eğer bu şekilde devam edecekse ilkokul ve ortaokul konuşmalarımı da getirsinler. Melih Gökçek’in de önceki yıllarda yaptığı konuşmaları var” diyerek 2002 yılına ait Gökçek’in Başbakan Tayyip Erdoğan ile ilgili demecinin bulunduğu gazete kupürlerini gösterdi. “Beni eleştirmek için ilkokul ve ortaokul konuşmalarıma kadar gidiyorlar. Bunları bırakalım projeler konuşsun” diyen Yavaş şunları söyledi:
“Sayın Gökçek 2007 yılında, ‘Ver oyunu gitsin CHP’ye gitsin MHP’ye’ diyerek propaganda yaptı. 2009 ise ‘Ülkücü kardeşlerim’ diye oy istedi aynı zamanda, ‘MHP’ye gerek yok’ dedi. Şimdi yeniden ‘Ülkücü kardeşlerim bana oy verin’ diyor. Bundan yaklaşık 10 gün önce de MHP’yi Gölbaşı ve Etimesgut’ta oy çalmakla suçladı. Zamanında bir gazeteye, ‘Tayyip’i silerim’ açıklaması var. Nedir şimdi bu. Bunlardan vazgeçmemiz lazım. Biz projelerimizi anlatmalı, vatandaştan bu şekilde oy istemeliyiz.”

ANKARA’YI TARTIŞALIM, HODRİ MEYDAN
Daha önce de Melih Gökçek ile Mansur Yavaş’a, ‘canlı yayında tartışalım’ teklifinde bulunan MHP adayı Mevlüt Karakaya, CNN’deki programda bu çağrısını yineledi. İki rakibiyle Ankara’yı tartışmak istediğini belirten Karakaya, “Diğer adaylarla bir araya gelmek istiyorum, hodri meydan. Ankara’yı tartışalım. Ankara’nın ana ulaşım planı yok. Ranta dayalı kötü bir yönetim sergileniyor. Bu rantın sorununu Ankaralı çekiyor. Saat 22.00’de AVM’ler kapandığında Ankara’nın fişi çekiliyor, hayat duruyor” dedi. Gökçek’in “MHP’ye ne gerek var. Küçük büyüğe katılsın” ifadeleri hatırlatılan Karakaya, “MHP gibi köklü, yarım asırlık partiye böyle bir şey söylemek hadsizliktir” diye konuştu.

GECE ULAŞIMI 3 ADAYINDA GÜNDEMİNDE
Yavaş ve Karakaya’nın seçim vaatleri arasında yer alan, Ankara Hürriyet’in de defalarca gündeme getirdiği gece saat 12’den sonraki toplu ulaşımın devam ettirilmesiyle ilgili Gökçek, şunları söyledi:
“Biz birkaç kere uyguladık. Yılbaşında uyguladık, yılbaşında en çok insanların sokağa gittiği gece de insanların evine geç saatlerde gittiği en önemli gün. O gün çıkartmış olduğumuz otobüslerde toplam yolcu ortalaması 7 kişi çıktı. Ankara’da 330 hattımız var 330 hattımıza saat başı araç çıkartmış olsak bizim belediyemize gelecek yükü siz hesap edin. Bizim belediyemiz inanılmaz bir şekilde de zarar ediyor. Seçimlerden sonra hemen söz veriyorum gece uygulamasına başlayacağım. Ve o hatların günlük olarak gelen raporlarını bir hafta boyunca gazetecilere göndereceğim. Hangi hatta araba çıkmış ve o arabaya kaç kişi binmiş. Ortalama o arabaya 20 kişi binsin gece hatlarına devam edeceğim.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.