TATARİSTAN HEYETİNDEN BAŞKAN CAN’A ZİYARET

Tataristan Tüben Kama Belediyesi Başkan Yardımcısı Dolotkazina Elvira Rafgatovna ve Nizhnekamsk heyeti, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı ziyaret etti. Bir takım görüşmeler gerçekleştirmek için Mersin’e gelen Tataristan Nizhnekamsk Belediyesi yetkilileri Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı makamında ziyaret etti.

Heyette Tüben Kama İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Dolotkazina Elvira Rafgatovna’nın yanı sıra Milletvekili ve Şingalçi Kırsal Yerleşimi Başkanı Salimov Ramil Hasanoviç, Milletvekili ve Tupolev Kazan Devlet Teknoloji ÜniversitesiTüben Kama Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Enstitüsü Başkanı Gafiyatov İlgiz Ziniyatuloviç, Milletvekili ve Tüben Kama Merkez Genel Hastanesi’nin Poliklinik Faaliyetlerden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Rahimova Venera Raşidovna, Tüben Kama Belediyesi Sosyal Birimlerle İlişkiler Bölümü Başkanı Dirzizov Albert Rivkatoviç, Tüben Kama Belediyesi Ticaret ve Tüketici Hizmetleri Bölümü Başkanı Rodionov Aleksey Nikolayeviç ile Tüben Kama Belediyesi Bilgi Teknolojileri Bölümü Başkanı Şaronov Maksim Nikolayeviç yer aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tataristan’ın Aznakay kenti ile kardeş şehir olduklarını, 18 yıldır süren güzel bir dostluk ve kardeşliğin var olduğunu belirtti.

Tarsus’un tarihi hakkında konuklara bilgi veren Başkan Can, “10 bin yıllık bir geçmişi olan tarihi Tarsus kentimizde sizleri ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Tarsus, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu bir kardeşlik kentidir. Tarsus 54 vilayetten büyük kültürlerin, dinlerin ve medeniyetlerin birleştiği bir kenttir. Hem İslam dini hem de diğer dinler için Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar), Hz Daniyal’ın mezarı ve Aziz Paulus’un yaşadığı şehir olarak çok büyük önem arz etmektedir. Tarsus’la kardeş şehirlerimiz arasında şehircilik adına çok önemli gelişmeler kaydedildi. Bizim özümüz bir, dilimiz bir, kökenimiz bir geçmişten bu yana belki birbirimizden uzak yaşadık ama şu anda gönüllerimizi birleştirdik bir gönül köprüsü oluşturduk. Tataristanlı kardeşlerimizi hiçbir zaman kendimizden farklı görmüyoruz. Biz Tataristan’a gittiğimizde kendimizi kendi memleketimizde hissediyoruz sizlerde Tarsus’a geldiğinizde kendinizi kendi öz memleketinizde gibi hissedebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Tarsus’u gezdiklerini ve tarihi güzelliklerini çok beğendiklerini dile getiren Tüben Kama Belediyesi Başkan Yardımcısı Dolotkazina Elvira Rafgatovna, Tataristan’dan Mersin ve Tarsus’a kültür turizmi için turist göndereceklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Can, konuklara günün anısına vazo hediye ederken, misafirler ise ülkelerine ait Tataristan Bebeği hediye ettiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.