İSMETPAŞA MAHALLESİNİN YOL ÇİLESİ BİTİYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan, ilçelere bağlı mahallelerde dar yollarda genişletme çalışmalarına başladı. Mahmudiye ilçesi İsmetpaşa ve Türkmenmecidiye mahallelerinin ortak kullandıkları grup yolu sürücüler için daha güvenli duruma getiriliyor. Çalışmaları yakından izleyen İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Balıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsal alanda sürdürdüğü yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına yeni bir halka daha ekleyerek trafik yükünün yoğun olduğu ana arter konumundaki yollar öncelikli olmak üzere görev yetki ve sorumluluk alanında bulunan mahalle yollarının fiziki koşullarını yükseltmeye yönelik çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Mahmudiye ilçesi İsmetpaşa ve Türkmenmecidiye mahallelerinin ortak kullandıkları grup yolunda yol genişletmesi yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yapılmakta olan çalışma ile yol genişliğinin ortalama 7 metreye çıkacağını söylediler.

Dar olması nedeniyle sürücüler için tehlike oluşturan, iki aracın yan yana geçmesinin zor olduğu asfalt kaplama yolun kenarına ilave şerit yapılarak yol güvenliği artırılıyor. Yol genişletme çalışmalarında ayrıca virajlarda ve yol güzergahı boyunca yüksek olan eğimler düşürülerek yol sürücüler açısından daha kullanılabilir duruma getiriliyor.

Yol genişletme çalışmalarını yakından izleyen, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Balıkçı, dar olan yolda bu güne kadar sıkıntı çektiklerini belirterek, “ İki otomobil bile yan yana geçemiyordu. Bu çalışmayla sıkıntılar bitecek. Bu çilemize son veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.