RAUF RAİF DENKTAŞ PARKI VE AÇIK HAVA MÜZESİNE, T.C.G. SİLİFKE MAYIN ARAMA TARAMA GEMİSİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Toroslar Belediyesi’ne hibe edilen “T.C.G. Silifke” adlı mayın arama tarama gemisi, Toroslar Belediyesi’nin Mustafa Kemal Mahallesi’nde 17 bin m2 alan üzerine inşa ettiği ‘Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesinde’ sergilenecek.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın adının yaşatıldığı ‘Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’ne; 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda nakledilmesi hedeflenen geminin devir teslim imzaları,Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan arasında imzalandı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, imza protokolünün ardından “T .C.G. Silifke” adlı mayın arama tarama gemisinde incelemelerde bulundu.

1956 yılında hizmete giren, 2014 yılında hizmet dışı bırakılan ve Kıbrıs Barış Harekatında aktif görev almış olan gemiyi müze olarak değerlendireceklerini belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tarihi ve milli değerlere büyük önem verdiklerini ve bunları gelecek nesillere aktarabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Tuna; “Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzemizin yapılmasına askeri malzemeleri hibe ederek katkı sağlayan Garnizon Komutanlığımız başta olmak üzere Merkez Komutanlığımıza ve tüm komutanlıklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş, şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel ve merhum Dr.Fazıl Küçük’ün heykelinin de yer aldığı açık hava müzesinde şu anda, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından hibe edilen F4 Phantom Uçağı, ulaştırma gemisi, tank, çıkarma gemisi ve diğer askeri malzemeler sergileniyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.