Sahurda Başkan Sözlü’ye tweet attı, aynı gün görüşüp teşekkür etti

Cüney Arat, “Başkanın telefonu, yüreği ve makamı biz engellilere açık.”

Engelli vatandaş, Başkan Sözlü’den ve Büyükşehir’in engelsiz kent oluşturma çabalarından memnun.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’yı “engelsiz” hale getirmek için her türlü çabayı gösterirken, engelli vatandaşlarla her fırsatta bir araya gelip sorun dinliyor ve proje üretilmesine de olanak tanıyor. Başkan Sözlü, kendisine sahurda tweet atarak görüşme talep eden görme engelli gazeteci Cüneyt Arat’ı aynı gün makamında kabul etti. Cüneyt Arat, Başkan Sözlü’nün telefonunun, makamının ve yüreğinin engellilere açık olduğunu söyleyerek, engelsiz bir Adana için yapılan çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Görme engelli gazeteci Cüneyt Arat’ı, sahurda twitter üzerinde yaptığı görüşme talebi nedeniyle makamında ağırlayarak, sohbet eden Başkan Sözlü, “Kimsenin kendini diğerinden daha az hakka sahip hissetmediği bir Adana en büyük hedefimiz” diye konuştu.

HER KOŞULDA DESTEKLİYORUZ

Belediye olarak engellilerin sorunlarını çok önemsediklerini ifade eden Başkan Sözlü, “Engellilerin engellerini ortadan kaldırmak ve hayata sıkı sıkıya tutunmalarını, herkes gibi normal bir hayat sürdürebilmelerini sağlamak adına belediye olarak elimizden ne geliyorsa yapıyor ve onları canı gönülden, her koşulda destekliyoruz. Kimsenin kendisini diğerinden daha az hakka sahip hissetmediği bir Adana en büyük hedefimiz. Bu Ramazan Bayramı’nda bütün hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah engelli vatandaşlarımız arzu ettikleri yerlere ulaşabilecekler. Arzu ettikleri her işi bir engel ile karşılaşmadan yapabilmeleri için tüm gayretimiz. Hem engelli vatandaşlarımızın hem de tüm hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum. Ailemiz, ülkemiz ve bütün Müslüman Alemi için ağız tadında, şeker tadında bir bayram diliyorum” dedi.

TELEFONUNUZ, MAKAMINIZ VE YÜREĞİNİZ BİZ ENGELLİLERE AÇIK

Adana’yı engelsiz bir şehir haline getirmeye yönelik başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Sözlü’ye şükranlarını sunan görme engelli gazeteci Cüneyt Arat ise şöyle konuştu: “Siz, bizlerin hayatına ve başarılarına yön veriyorsunuz. Engelsiz kent, engelsiz ülke sloganı ile hayatımıza yön verdiğiniz, bizi başarıdan başarıya koşturacak güzel çalışmalar yaptığınız için teşekkür ediyoruz. Uzaktan gelen engelli vatandaşlarımız için engelli konaklama merkezi kurduğunuz ve esas engellilerin bizlerin olmadığını, bizlerin kalp gözleri ile gördüğünü tüm Türkiye’ye haykırdığınız için size sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Sizin telefonlarınız, makamınız ve yüreğiniz biz engellilere her zaman açık. Adana’da bizler için çok şeyi değiştirdiniz. Her şekilde ulaşımı, istihdamı ve eğitim kurumlarını engelsiz hale getirdiniz. Eğer engelli vatandaş Büyükşehir Belediyesi’ne rahatça girebiliyor ve sizlerle rahatça iletişime geçebiliyorsa bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Adana’nın ücra yerleşim birimlerinde yaşayan engelli vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyesi’nin armağan ettiği tekerlekli sandalye ve akülü sandalyeler ile her türlü diğer destek için size minnettarlıklarımızı iletiyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.