Yozgat Belediyesi başkan adayı Bektaş: Su fiyatını ucuzlatacağız

MHP Yozgat Belediyesi başkanı adayı Uğur Bektaş, Türkiye’nin en pahalı suyunu Yozgat halkının kullandığını belirterek, göreve geldikleri takdirde ilk iş olarak su fiyatını makul seviyeye indirerek, haksızlığa son vereceklerini söyledi.

Uğur Bektaş, Grand Ser Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Yozgat’ın gelişmesine yönelik hazırladığı 36 proje hakkında bilgi verdi. Projelerini bir bir sıralayan Bektaş, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak toplumun her kesiminin faydalanacağı yaşamsal alanlara büyük önem vereceklerini kaydetti.

Yozgat belediye başkanı seçilmesi durumunda gecesini gündüzüne katarak, yorulmak nedir bilmeden Yozgat’ı geliştirmek için çaba sarf edeceğini belirten Bektaş, “Dürüst, çalışkan, güler yüzlü, hizmet odaklı, yardımsever, şefkat, kapısı herkese açık, sosyal belediyecilik vaat ediyorum.” dedi.

Yozgat’a hizmet etmek için başkanlık görevine talip olduğunu ifade eden Bektaş, “Size söz veriyorum, nasıl başlamışsam, görevi o şekilde bırakacağım. Hep dürüst, hep çalışkan hep yardımsever hep hoşgörülü kalacağım. Kapım herkese aç olacak. Hep hizmet kovalayacağım. Yozgatımıza yaşanır bir il vasfı kazandırmak için canhıraş bir gayretle çalışacağım. Yanlış yaparsam sözümden dönersem yakamdan tutunuz. Dürüst, çalışkan, güler yüzlü, hizmet odaklı, yardımsever, şefkatli, kapısı herkese açık, sosyal belediyecilik vaad ediyorum. Benim belediye başkanı olduğum belediyede her daim sevgi saygı hakim olacak. Benim belediye başkanı olduğum belediyede dedikoduya yer kalmayacak, sadece projeler konuşulacak.” diye konuştu.

“RÜZGAR ENERJİSİYLE ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ”

Yozgat’ın, konumu itibariyle rüzgar enerjisinden elektrik üretilmesine çok müsait olduğunu söyleyen Bektaş, şunları ifade etti: “Yozgatımızda Esentepe ve Nohutlu Tepe’ye kuracağımız türbinlerle elektrik enerjisi üreteceğiz ve halkımıza elektriği çok daha az maliyetle sunacağız. İlimizin en temel sorunlarının başında otopark sorunu da gelmektedir. Buna yönelik hazırladığımız projeyle bu sorunu ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Yozgat’ta şehir merkezinde aracımızla nereye gidersek gidelim maalesef aracımızı park edecek bir yer bulamıyoruz. Bu kapsamda belediye binamızın üzerindeki boş alanı daha fazla sürüncemede bırakmasızın, yeraltına 5 kat girmek suretiyle üzerine iki kat çıkacağımız modern bir binanın iş merkezi olarak kullanımına imkan tanıyacağız. Ayrıca, merkezde belli tespit ettiğimiz 2-3 apartman sahiplerinin rızasıyla satın almak ya da yap-işlet-devret modelini devreye sokmak suretiyle çok katlı otoparka dönüşümünü sağlayacağız. Bu metodla şehrimizin daha fazla görüntü kirliliğine maruz kalmasının önüne geçeceğimiz gibi, sorunun bir 10 yıl gündemden düşmesini gerçek kılacağız.”

Bektaş, şehrin gelişmesine yönelik hazırladığı 36 projeyi şöyle sıraladı: “Yeni Yozgat projesi, rüzgar enerjisi projesi, otopark projesi, çok modern terminal projesi, şehir imar planı projesi, kentsel dönüşüm projesi, Yozgat evleri projesi, Yozgat kültürüne yönelik proje, yeni mezarlık projesi, üstü kapalı modern semt pazarı projesi, Yozgat modern kesimhane projesi, buğday pazarı projesi, borsa tipi hayvan pazarı projesi, modern toptancı ve sebze hali projesi, hanımlar lokali projesi, muhtar odaları projesi, örnek iş yeri projesi, gençlik merkezi projesi, temiz ve yeşil bir Yozgat projesi, Türk dünyası gelişim projesi, musluklardan içilebilir temiz su projesi, su fiyatının indirilmesine yönelik proje, caddelerin ışıklandırılması projesi, piknik alanları ve yürüyüş yolları projesi, engelli vatandaşlara yönelik proje, cami ve okullar projesi, sosyal belediyecilik anlayışı, Ramazan etkinlikleri projesi, atık su arıtma tesisinin şehrin dışına alınması projesi, çocuk oyun parkları projesi, itfaiyeye yönelik proje, asfalt yol yapım projesi, belediye aşevine yönelik proje, her mahalleye spor tesisleri projesi, Yozgat spor ve amatör kulüplere yönelik proje.”

Toplantıya; MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef, Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu ve Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Menderes Gülbaş katıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.