Barınak yönetmeliği geliyor

Alanya Balıkçı Barınağı’nda yeni düzenlemeler yapılacağını ve bunun için yeni yönetmelik hazırlayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Su sporları parkuru ihalesinde de arzu ettiğimiz sonuç çıktı, bundan memnunuz” dedi.

ALANYA Belediyesi haftalık olağan encümen toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası bir basın açıklaması yapan Başkan Yücel, encümende Yazı İşleri, Zabıta, Plan Proje, Fen İşleri ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen konuların görüşüldüğünü söyledi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda alınan kararların Alanya’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Yücel, Balıkçı Barınağı konusunda gelinen son noktayı özetledi. Başkan Yücel, yıllardır süren mahkemelerin neticelendiğini ve Balıkçı Barınağı’nın uzun bir aradan sonra yaklaşık iki ay önce kiralama yolu ile 10 yıllığına Alanya Balıkçılar Kooperatifi’ne tahsis edildiğini söyledi.

BARINAĞA YENİ YÖNETMELİK GELİYOR
Başkan Yücel, “Bu yıl bu işe ilk defa soyunacakları için projelendirme ve kural koyma aşamasında ufak tefek sıkıntılar oluşabilir. Ama dünkü ortak toplantımızda balıkçılar ve tekne turu yapan yatçıların kooperatiflerinin birleşmesi, hatta Türkler Mahallesi’nde faaliyet gösteren teknecilerin de Alanya’ya dâhil edilmesi gibi konuları görüştük. Alanya’da düzenli peronlar kurulabilir, plaka sistemine geçilebilir, sınırlayıcı üye sayısı uygulanabilir. Önümüzdeki ilk Alanya Belediye Meclisi’nde bu konuyu masaya yatırıp üyelerimizden onay aldıktan sonra yeni kurallar ve düzenlemeler konusunda düğmeye basabiliriz. Bu konuda yeni bir yönetmelik hazırlayıp ilk meclis toplantısına yetiştireceğiz” dedi.

‘SU SPORLARINDA İSTEDİĞİMİZ OLDU’
Öte yandan Alanya’da Okurcalar ile Demirtaş arasındaki 65 su sporu parkurunun Antalya’da yapılan ihalesine Alanya Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Turizm Su Sporları Geliştirme Kamu Kurumlarını Destekleme Derneği’nin katılıp kazandığını anımsatan Başkan Yücel, “İlk söylediğimiz neyse bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Biz de bu ihale sonucunun böyle olmasını temenni ediyorduk. Sağlıklı bir karar verildiğine inanıyorum. Esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Onlar da inşallah istedikleri kazancı elde ederler. Bir işyerinde moraller alt üst olursa ne huzur olur ne de sağlıklı hizmet verilebilir. Bu yüzden tam arzu edildiği gibi olmasa da su sporu yapan işletmecilerin istediğine yakın bir sonucun ortaya çıktığını düşünüyorum” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.