KIZKALESİ YEREL MEDYA ÖDÜLLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Erdemli Belediyesi “Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri” projesi, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından bir basın açıklamasıyla duyuruldu. Tollu açıklamasında, bu organizasyonun Erdemli ve Kızkalesi’nin tanıtımı için çok önemli bir adım olduğunu belirtirken, yerel basın konusunda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Ayrıca yapılan açıklamalarda bu etkinliğin ilk defa bir belediye tarafından hayata geçirileceğinin altı çizildi.

Erdemli Belediyesi Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri adı altında bir projeyi hayata geçiriyor. Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye illerini, ilçeleri ile birlikte kapsayan proje, bu bölgelerde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve haber internet sitelerine yönelik olarak hazırlandı. Yarışmaya katılan gazeteciler, Eylül ayında Kızkalesi’ne davet edilecek. Seçici kurul üyelerince yerel basının sorunları konulu bir çalıştay düzenlenecek. Gezi programlarının ardından, geniş katılımlı bir ödül töreni ile proje son bulacak.

KIZKALESİ İLE İLGİLİ PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK
Bu tür organizasyonların Erdemli’nin ve Kızkalesi’nin ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtılması için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Tollu, “iklimiyle, deniziyle, doğasıyla dünyanın en güzel yerlerinden olan Erdemli ve Kızkalesi’ni tüm dünyaya tanıtmak adına bazı projeler geliştiriyoruz” dedi.

Bu çalışmanın bir belediye tarafından ilk defa yapıldığına dikkat çeken Tollu açıklamalarını şöyle sürdürdü:
YEREL BASININ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ
“Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri organizasyonu da bunlardan bir tanesidir. Özellikle gelişmiş ülkelerde yerel basının gücü son derece mühim bir noktadadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise yerel basın çok fazla bir öneme sahip değildir. Bu durumu değiştirmek ve geliştirmek adına Erdemli Belediyesi olarak böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken asla tek başına hareket etmiyoruz. Bu organizasyona Çukurova, Mersin ve Mustafa Kemal Üniversitelerinin İletişim Fakülteleri, bölgede faaliyet gösteren yerel basın mensupları dernekleri ve cemiyetleri ve tabi ki Kızkalesi Turizm Derneği proje ve organizasyon ortağı olarak destek verdiler. Bu projede ortak amaç, Mersin ili, Erdemli ilçesine bağlı bulunan tarihi, coğrafi ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen Kızkalesi’nin tanıtılmasıdır. Bir taraftan da yerel basın konusunda farkındalık yaratmaya, yerel basının sorunlarını konuşmaya ve bu konuya dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu amaçla; Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illeri ve ilçelerinde yayın yapan radyo, televizyon, dergi, gazete ve internet haber sitelerinden oluşan yerel basın mensuplarımızı Kızkalesi’nde bir araya getirmenin onurunu yaşayacağız. Bu projeyi Erdemli’miz için, Kızkalesi ve özellikle de gazeteci dostlarımız için olumlu bir çalışma olarak düşünüyoruz.”

Başkan Tollu sözlerini bu organizasyona destek veren herkese ve kesime teşekkür ederek noktaladı. Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri programıyla ilgili çalışma aşamalarının, 20 Nisan 2015 tarihinden bu yana devam ettiği ve Eylül 2015 tarihinde final programıyla sona ereceği bildirildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.