ALANYALI AKADEMİSYENLER BAŞKAN YÜCEL’İN EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan Alanyalı akademisyenler, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğinde Alanya’da toplandı. 30 üniversiteden 66 akademisyenin katıldığı toplantıda, Alanya Akademik Araştırmalar Merkezi kurulmasına karar verildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’da doğan büyüyen akademisyenlere tek tek ulaşarak, onları Alanya’ya davet etti. 6 Aylık bir çalışmanın neticesinde Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan Alanyalı 66 akademisyen,  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğinde Türkler’de bulunan Sentido Gold Island Otel’de Alanyalı Akademisyenler Tanışma ve İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi. Toplantıya akademisyenlerin yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim amirleri de katıldı.

YÜCEL: “AKADEMİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ KURACAĞIZ”

Alanyalı Akademisyenler Tanışma ve İstişare Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, toplantıya katılan akademisyenlere teşekkür etti. Belediyenin yapacağı çalışmaların altyapısını oluşturmak için bilimsel bilgilerden yararlanmak istediklerini belirten Başkan Yücel, “Alanya Belediyesi olarak bilimsel düşünme alışkanlığımızı geliştirmek ve yapmış olduğumuz çalışmalarda bilimden faydalanmak üzere Alanya Belediyesi Akademik Araştırmalar Merkezini kurmayı amaçlamaktayız. Bu toplantının bir diğer amacı da bu merkezin kuruluşu için fikir alışverişinde bulunmaktır. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyoruz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR

Başkan Yücel’in konuşmasından sonra Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda ALTSO Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Uyar, Alanya’daki üniversitelerin kuruluşu, yapısı ve gelişimi hakkında bilgi verdi. Toplantının asıl amacının Alanya’da doğup büyüyen bilim insanlarının tanışması ve Alanya için ortak çalışmalar yapılması olduğunu kaydeden Uyar, böyle önemli bir toplantıyı organize ettiği için Başkan Yücel’e ve katılımcılara teşekkür etti.

ALANYAMIZ İÇİN NE İSTENİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ

Toplantının soru cevap şeklinde yapılan ikinci kısmında akademisyenler söz alarak görüş ve düşüncelerini belirtti. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Duman da, Alanya’da turizmin çok geliştiğini belirterek, “Sadece deniz, güneş değil bunların ötesinde yapacak neyimiz var? Bu konuda çalışılması gerekiyor. Biz akademisyenler olarak talep edildiğinde gereken her türlü desteği sağlarız. Bu istişare toplantısını önemli bir başlangıç olarak görüyorum.  Akademik Araştırmalar Merkezi’ne gereken desteği vereceğiz. Başarılı olacağından eminim.” dedi.

PROF. DEMİR: ALANYA EĞİTİMDE DE MARKA OLMALI

Alanya’da hem vakıf hem de devlet üniversitesinin varlığının çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Demir ise, “ Yerel yöneticilerimizin heyecanına nasıl destek veririz onun gayretindeyiz. Alanya’da evrensel bilgi üreten bir üniversite ortamı kurulması gerekiyor. Burada dünya ile yarışacak uluslararası bilgiler üretilmeli. Alanya’da üniversite kurulması gecikmiş. Yerel yönetim olarak üniversitenin altyapısı oluşturulmalı ve halk üniversite kenti olmaya hazırlanmalı. Halkı bilinçlendirmek çok önemli. Belediyemizin Araştırma Merkezine tüm akademisyenler olarak destek vereceğiz. Başkanımıza böyle anlamlı bir toplantıyı organize ettiği için ve birbirimizi tanıma fırsatı oluşturduğu için teşekkür ederim.” dedi.

Toplantının tamamlanmasının akabinde hep birlikte öğle yemeği yendi. Yemekten sonra Alanya’nın tarihi ve doğal yerleri gezildi.

Toplantıya katılan akademisyenler:

Unvan Adı Soyadı Üniversite
DOÇ.DR. SÜLEYMAN UYAR ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT
OKUTMAN. FUNDA GÜL YAPAN BAHÇEŞEHİR
DOÇ.DR. HARUN UÇAK S. KOÇMAN
OKT. KERİM KAYA SELÇUK
OKUTMAN ABDÜLKADİR ÜNAL SELÇUK
DOÇ.DR. MUSTAFA USLU SELÇUK
YRD.DOÇ.DR. HUSEYİN AVSALLI ALANYA AKDENİZ İŞLETME FAK.
ÖĞR.GÖR HİLAL İLGİN UYAR ALANYA AKDENİZ İŞLETME FAK.
YRD.DOÇ.DR. ÖZGÜR UYSAL ALANYA AKDENİZ İŞLETME FAK.
YRD.DOÇ.DR. NEŞE ÖZKAL ALANYA A.KEYKUBAT
DOÇ.DR. M.ALİ HACIGÖKMEN KONYA