KAĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN ENERJİ TASARRUFUNA BÜYÜK DESTEK

Doğal afet potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde, güneş panelleri ve rüzgar türbinleri ile kesintisiz çalışacak bir enerji sistemi oluşturan Kağıthane Belediyesi, ilçede bulunan parkları doğal enerji ile aydınlatarak enerji tasarrufuna önemli ölçüde katkı sunuyor.

Kağıthane Belediyesi, ilçede bulunan 4 parkı vatandaşların olası bir doğal afet durumunda geçici yerleşim yeri olarak kullanabilmesi için yeniden düzenledi. Günden güne artan enerji ihtiyacına karşı yeni önlemler geliştiren Kağıthane Belediyesi, Parkların içerisine yerleştirdiği doğa dostu güneş panelleri ve rüzgar türbinleri ile kesintisiz enerji sağlayarak doğal afetlerde yaşanan enerji kesintisinin önüne geçecek. Sistem gün boyunca depoladığı enerjiyi akşamları parkları aydınlatmak için kullanacak.Çevrenin ve doğal mirasın korunmasına önemli katkılar sağlayan sistem iki yıl içerisinde kendini amorti ederek parkları sıfır maliyetle aydınlatacak.

KAĞITHANE’NİN PARKLARINA KESİNTİSİZ VE DOĞAL AYDINLATMA
Depremde aşılabilecek çözümler üretmek istediklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Depremde elektrik kesintileri olmasın istedik. Depremde insanların ihtiyaç duyacakları malzemelerde var onları hazır hale getirelim istedik. Kesintisiz elektriği sağlayabilmek için rüzgar ve güneş enerjili bir sistem oluşturduk” dedi.

Uygulanan sistem sayesinde elektrik kesilse bile enerjinin kesintiye uğramayacağını ifade eden Başkan Kılıç,”Ayrıca depomuzda jeneratörümüz de bulunuyor. 25 metrekarelik bir depo oluşturduk. Deprem anında ilk ihtiyaçlarımızı karşılayacağız ve kesintisiz enerjiye ulaşabileceğiz. Oluşturduğumuz enerji ile bir elektrik tasarrufu da sağlamış oluyoruz. İlk yatırım maliyetini 2, 2 buçuk yıl içerisinde çıkaracak bir enerji sistemini hayata geçirmiş bulunuyoruz. 2 parkla başladık ilk önce İstanbul Kalkınma Ajansının da desteği ile dört park daha ilave yaptık. Kağıthane de toplamda 6 tane parkımızda deprem parkı adı verdiğimiz bu sistemi uygulamaya başladık” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.