Niğde Belediyesine Güneş Enerji Sistemi Kurulacak

Niğde Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 2015 Yılı Mali Destek Programı çerçevesinde “Enerji Altyapısı” dalında “Niğde Belediyesi Hizmet Binası Güneş Enerji Sistemi (GES) Kurulumu ” adında bir proje sundu.

Niğde İl Özel İdaresi ve Niğde Belediyesi ArGe Birimleri tarafından hazırlanarak Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören projede Niğde Belediyesi, Belediye Hizmet Binası çatısına güneş panelleri yerleştirmek suretiyle hizmet binasının ve bina önünde bulunan katlı otoparkın elektrik giderlerinin en az yüzde 30’unu güneşten karşılamayı hedeflemektedir. 150 kW/h kurulu güce sahip olması planlanan ve toplamda 676 bin 185,21 TL proje bedeli öngörülen projenin yüzde 74 ’lük kısmı Ahiler Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ile karşılanacak.

Niğde Belediye’sinin GES Projesi, Haziran ayı itibariyle başvurusu gerçekleştirilen Lisanssız Elektrik Üretimi Başvurusu’nun onaylanmasından itibaren 18 aylık bir süreç içerisinde tamamlanacaktır. 27.07.2015 tarihinde Ahiler Kalkınma Ajansı ve Niğde Belediyesi arasında imzalanan “Niğde Belediyesi Hizmet Binası GES Kurulumu” projesi an itibariyle satın almalar için teknik şartname hazırlanması aşamasındadır. Sonraki süreçte ise satın alma faaliyetleri kapsamında gerekli ihaleler gerçekleştirilerek kurulum işlerine geçilecektir. Bu proje Niğde Belediyesi nezdinde ülkemizin güneş haritasında başkent konumunda bulunan şehrimizin, güneş enerjisinden en üst seviyede yararlanabilmesi için bir işaret fişeği niteliğindedir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.