BAHÇEMDE İÇTİĞİM ÇAYI FABRİKAYA DEĞİŞMEM

Tepebaşı Belediyesi’nin vatandaşlara sunduğu “Hobi Bahçeleri” hasat vermeye başladı. Bahçesi olan vatandaşlar, emeklerinin karşılığını keyifli bir şekilde almaya başladı.

Engelli ve emekli vatandaşlar için hazırlanan hobi bahçelerine ilgi giderek artıyor. Sabahın erken saatlerinde bahçelerine gelen kullanıcılar, gün batımına kadar bahçeleriyle uğraşarak, kitap okuyarak, kısacası orada zaman geçirerek streslerini atıyor.

“Sabah namazının ardından bahçeme geliyorum” diyen Batıkent Hobi Bahçesi kullanıcısı İbrahim Say, neredeyse tüm gününü hobi bahçesinde geçiriyor. Say; “Erken saatlerde bahçeme geliyorum. Kahvaltımı yapıyorum, kitabımı okuyorum. Bahçemde içtiğim bir bardak çayımı, fabrikaya değişmem” diyerek duygularını belirtti. Ayrıca Say, sağladığı bu imkânlardan dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür etti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise hobi bahçelerinin önemini vurgulayarak şunları söyledi: Toprakla uğraşmak insana hayat verir. Toprağa dokunmak, bitkiye dokunmak, sebze meyveyle uğraşmak insana enerji verir. Özellikle engelli kardeşlerimiz için iyi bir rehabilitasyon olduğunu düşünüyoruz. Emekli ve engelli vatandaşlar için oluşturduğumuz 3 adet hobi bahçemiz var. 9.066 m²’lik Batıkent Hobi Bahçesi, 6.300 m²’lik Zincirlikuyu Selami Vardar Gönüllü Bahçeleri ve 18.360 m²’lik Aşağısöğütönü Mustafa Mansız Gönüllü Bahçelerinden, 123 engelli, 148 emekli, 4 gazi, 1 gazi yakını ve 6 şehit yakını olmak üzere toplamda 282 vatandaşımız faydalanmaktadır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.