Kara delikte çiçekli uyarı

Ankara Çankaya’ya bağlı Umut Mahallesi’nde trafiğin gün boyu yoğun olduğu Sivrihisar Sokak’ta 2 ay önce oluşan asfalt üzerindeki delik vatandaşların tepkisini topladı.

ASKİ’ye ait rögarın yanı başındaki deliğin büyümesinden korkan mahalle sakinleri, tüm şikayetlerine rağmen Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinden geri dönüş alamadıklarını savundu. Belediye yetkililerinin duyarsızlığından yakınan mahalleli, çareyi deliğin içine çiçek dikmekte buldu. Vatandaşlar, yayaları ve sürücüleri uyarmak için bahçeden söktükleri bir ‘Gülhatmi’ çiçeğini, büyük kısmı dışarıda kalacak şekilde deliğe dikti. Yaklaşık 25 santimetre çapındaki göçük nedeniyle sokakta maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, deliğin büyümeden kapatılmasını ve asfaltın yenilenmesini istiyor.

KARA DELİĞE DÜŞTÜ
Aracıyla deliğe girdiğini iddia eden mahalle sakinlerinden Ferhat Ata, şöyle konuştu:
“Arkadaşın dükkanına gelirken, ön tekerlek çukura düştü. Tampon ve aks sistemi zarar gördü. Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin araçları her gün buradan geçiyor. Deliği gördükleri halde ilgilenmiyorlar. Mala zarar gelmesi sorun değil. Allah korusun buraya bir çocuk da düşebilir. Kapatılması için illa birilerinin zarar görmesi mi gerekiyor? Kara deliğin büyümeden kapatılmasını istiyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.