Bingöl Belediyesi’nden Enerji Atağı

Bingöl Belediyesi İnalı Mahallesi’nde bulunan 103 dönümlük arsa üzerine güneş enerjisi santrali kuracak. Proje ile elde edilen enerjisi sayesinde, belediyenin şantiyelerinde, tesislerinde, idari binasında ve parklarda kullanılan yüklü elektrik maliyeti hafifletilecek.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye’de yenilebilir enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülürken, bu çerçevede Bingöl Belediyesi de İnalı Mahallesi’nde bulunan 103 dönümlük arsa üzerine Güneş Enerjisi Santrali kurmaya hazırlanıyor.

Güneş ışığından faydalanma süresi uzun olan Bingöl’ün güneş enerjisi ile elektrik üretmek için oldukça avantajlı bir konumda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Enerji ihtiyacımızı karşılamaya yönelik olarak ilk önce Aksa Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) İl Müdürü Yusuf Ziya Altuncu ile istişarelerde bulunduk. Daha sonra konu hakkında yaptığı çalışmalarla ilgili Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel ile fikir alışverişinde bulunduk. Değerli fikirlerinden dolayı Aksa Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) İl Müdürü Yusuf Ziya Altuncu’ya ve Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel’e teşekkür ediyorum. Güneş Enerjisi Santrallerimizi, mülkiyeti belediyemize ait olan İnalı Mahallesi’ndeki 100 bin metrekarelik alana inşa edeceğiz. Bu proje ile bir yandan enerji ihtiyacımızı karşılayacağız, diğer yandan ise belediye bütçesine de katkı sağlamış olacağız” dedi.

Santrallerde binlerce güneş paneli ile 5 megawatt elektrik enerjisinin üretileceğine dikkat çeken Barakazi, “Elde ettiğimiz bu gücü, trafolarla şehir şebekesine vererek şehrin enerji ihtiyacına bizde katkı sunmuş olacağız. Ürettiğimiz enerji sayesinde, şantiyelerimizde, tesislerimizde, idari binalarımızda, parklarımızda tükettiğimiz yüklü enerji giderimizi elektrik dağıtım kurumu ile mahsuplaştıracağız. Böylece elektrik ihtiyacımızı daha az maliyetle karşılamış olacağız. Tesis kısa sürede kendini amorti edecektir. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda projemizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.