Girişte eziyet çıkışta ceza

Büyükşehir’in, ‘ruhsatsız’ gerekçesiyle girişine bariyer koyduğu ve 112 gündür kapalı olan Hacettepe Hastanesi otoparkının faturası vatandaşa çıktı. Otoparka giremediği için araçlarını cadde ve sokaklar ile kampüsteki kaldırımlara park edenlere, polis 88 TL’lik park cezası kesiyor. Hastane çıkışında, yazılan cezalarla karşılaşan Ankaralılar tepkili: “Filler tepiniyor, çimler eziliyor.”

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan ‘otopark krizi’, otoparkın kapatılmasının üzerinden 112 gün geçmesine rağmen hâlâ çözülmedi.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne, kullanım hakkı Hacettepe Üniversitesi’ne ait olan Hacettepe Üniversitesi’nin Sıhhiye Kampüsü’ndeki 5 numaralı açık otoparkın uzun süredir kapalı olması hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor. 17 Haziran 2015 tarihinde kapatıldıktan sonra “Önümüzdeki günlerde açılacak” açıklaması yapan Büyükşehir Belediyesi tarafından girişine yerleştirilen beton bariyer kaldırılmazken, hastaneye gelen vatandaşlar araçlarını kampüsteki kaldırımlar ile semtteki cadde ve sokaklara park ettiği için park cezası yiyor. Hastanedeki otopark krizini ‘Hastanede park krizi’, ‘Ruhsat krizi sokağa taştı’ ve ‘İşkence bariyeri’ manşetleriyle gündeme getiren Ankara Hürriyet, şikâyetlerin artması üzerine kampüste yaşananları mercek altına aldı.

ZORUNLU KALDIRIM PARKI
Günde binlerce hasta ve hasta yakının ziyaret ettiği Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde, otoparkın kapalı olması nedeniyle vatandaşlar, araçlarını park edecek yer bulamıyor. Hastalarını, hastanenin içinden geçen Gevher Nesibe Caddesi ile hastane girişindeki Adnan Saygun Caddesi’nde indiren hasta yakınları, park yeri bulabilmek için hastanenin etrafındaki cadde ve sokaklara yöneliyor. Hastane etrafında turlayıp, uygun yer bulamayanlar ise aracını, kampüs içindeki kaldırımlara park ediyor.

88 TL CEZA KESİLİYOR
Tedavi olmak için geldikleri hastanede, otopark çilesi çeken vatandaşlar, park cezaları nedeniyle mağdur oluyor. Otopark olmadığı için araçlarını, trafiğin yoğun olduğu Talatpaşa Bulvarı, Adnan Saygun ve Dumlupınar caddeleri ile kampüsteki kaldırımlara park etmek zorunda kalan vatandaşlara, 88 TL’lik park cezası kesiliyor. Trafik polisleri, kaldırım üzeri ve ikinci sıra yapılan parklara ceza kesildiğini belirtirken, vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

ULAŞIM EZİYETE DÖNÜŞTÜ
Ortopedik rahatsızlığı bulunan hastalar, yakınları tarafından tekerlekli sandalyeyle hastaneye taşınıyor. Yaşlı olan hastalar ise araçları uzak bir noktaya park edildiği için baston ve hasta yakınlarının yardımıyla hastaneye giriş-çıkış yapabiliyor. Bazı hastalar ise, hasta yakınları park yeri bulmaya çalıştığı için refakatçisi olmadan, tek başına işlemlerini yaptırmak ve tedavi olmak zorunda kalıyor.

‘OTOPARK VAR AMA KAPALI’
Koah hastası babasının tedavisi için Konya’dan Ankara’ya gelen M.T., hastanede karşılaştıkları sorunları şöyle anlattı:
“Sabah erken saatlerde hastaneye geldim ama otopark bulamayınca hastanenin etrafında park yeri aradım. Üç tur atıp, hiçbir yer bulamayınca babamı polikliniğin önünde indirip, arabayı da kaldırıma park ettim. Otoparkın yerini sorduğumda ise ‘Otopark var ama kapalı’ denildi. Belediye ile üniversite arasındaki anlaşmazlık nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor.”

OKURLAR DEFALARCA ŞİKÂYET ETTİ
Ankara Hürriyet’in Burada Okur Yazar köşesine, Hacettepe otoparkıyla ilgili çok sayıda şikayet iletisi geldi. Okurların, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’e sitem ettiği iletilerin bazıları şöyleydi:
*Mustafa Kuru (29 Temmuz 2015): Bu kenti yönetenler vatandaşın yararına hiç mi insiyatif kullanmazlar. Ankara Valisi’nin adını hiç duymadım, tanımıyorum. Hiç mi gazete okumaz, bu sorunlardan hiç mi haberi olmaz?
*Mustafa Çiftçioğlu (25 Eylül 2015): Sebebinin Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer ile Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek arasındaki anlaşmazlık olduğunu öğrendik. Hastamızla mı ilgilenelim, arabamızı koyacak yer mi arayalım? Vatandaşa bu eziyet neden? Filler tepiniyor, çimler eziliyor. Bu arada 500 araçlık park yeri kapalı tutuluyor.
*Eygü Aksaray (5 Ekim 2015): Benim çocuğum lösemi tedavisi görüyor. Bu yüzden her hafta hastaneye gitmek zorundayız. Her gittiğimizde aynı dert. Dakikalarca park yeri ara. 3 ayı geçti, neyi bekliyorsunuz?

AÇIKLAMA YAPMADILAR
Ankara Hürriyet, vatandaşların otopark ile ilgili şikayetlerini, konunun muhatabı Büyükşehir Belediyesi’ne ve Hacettepe Üniversitesi’ne sordu. Ancak her iki kurum da soruları yanıtsız bırakıp, açıklama yapmadı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.