Senegal Büyükelçisi, Başkan Sözlü’den destek istedi

Başkan Sözlü, “Türkiye-Adana-Senegal ilişkilerinin geliştirilmesine katkı koymaya hazırız.”

Çukurova GİAD’ın misafiri olarak Adana’ya gelen Senegal Türkiye Büyükelçisi Moustapha Mbacke, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Ziyarette Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da bulundu.

Kendilerini makamlarında kabul ettiği için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür eden Büyükelçi Mbacke, Türkiye ve Senegal arasında köprü oluşturmak, ilişkileri geliştirmek ve ekonomik anlamda işbirliği yapılan alanlarının sayısını artırmak için Adana’ya geldiklerini söyledi. Büyükelçi Mbacke, “İlk olarak Çukurova GİAD yemeğinde işadamlarıyla bir araya geldik ve ilişkilerin gelişmesi için fırsat yakaladık. Umarım Adana’dan da Senegal’e işadamları gider ve köprü sağlamlaşır, ilişkiler gelişir. İlişkilerin gelişmesinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nden de destek bekliyoruz, bu anlamda size güveniyoruz” dedi.

İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE KATKI KOYMAYA HAZIRIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, dost ve kardeş ülke Senegal’le daha yakınlaşmayı, ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini belirterek, “İki ülke arasındaki işbirliğinin derinleşmesi, ilişkilerin daha etkin hale gelmesi her iki taraf için de yararlı olacaktır. Adana iş dünyasıyla yapılacak görüşmelerin ardından, işbirliği gerçekleştirilecek konularda belirginleşme olduğunda, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Adana halkı adına elimizden geleni yapmaya hazırız. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da zaten araştırmayı, yerinde inceleme yapmayı seven bir işadamı. Kendisi önayak olursa, işadamlarıyla birlikte Senegal’e gidebiliriz” diye konuştu.

Ömer Faruk Sakarya da Senegal ve Adana arasında işbirliği yapılabilecek konularla ilgili Başkan Sözlü’ye bilgi verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.