BAŞKAN TOLLU GAZETECİLERE KIZKALESİ’Nİ TANITTI

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri organizasyonu için Erdemli’ye gelen basın mensuplarıyla Kızkalesi’nde düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

“Hem Erdemli’nin güzelliklerinin tanıtılması hem de yerel basının sorunlarının çözülmesi adına gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Tollu, toplantıda Kızkalesi ve Erdemli ile ilgili olarak sorulan soruları yanıtlarken, bir taraftan da belediye hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri projesi kapsamında Erdemli Belediyesinin konuğu olarak Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin’den Kızkalesi’ne gelen gazeteciler hafta sonu Kızkalesi’ni yakından tanıma fırsatı buldular. Bu çerçevede Erdemli Belediyesince tarihi mekânlar ziyareti, tekne turu, yürüyüş gibi bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Organizasyon dâhilinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve gazeteciler düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Gazetecilerin Erdemli’yle ilgili sorularını samimi şekilde cevaplayan Başkan Tollu, açıklamalarında belediye hizmetlerinin yanısıra Kızkalesi ve Erdemli ile ilgili bilgiler verdi. Tollu konuşmasında, “Dünyadaki gelişmeleri ve değişimi en iyi tanıyan siz basın mensuplarıyla burada bir beyin fırtınası oluşturarak geleceğimize ışık tutmak istiyoruz. Dünyadaki gelişimin ve değişimin gerisinde kalmamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Erdemli’yi çağın gerisinde bırakmayacağız” diyerek; projenin önemine vurgu yaptı. Basın mensuplarının toplumun gözü kulağı olduğunun altını çizen Tollu, Erdemli için yaptıkları ve yapacakları hizmetler hakkında basın mensuplarına ayrıntılı bilgiler verdi. Kızkalesi’nin bir turizm şehri olduğunu beyan eden Tollu, Kızkalesi’nin daha çağdaş, daha gelişmiş ve daha güzel bir kent olması için belediye olarak üzerlerine düşen her şeyden fazlasını yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Tollu toplantıda şu ifadeleri kullandı:

“Belediyeler şehirlerin bir takım asfalt, altyapı gibi fiziki ihtiyaçlarını karşılar fakat biz çok farklı bir belediyecilik anlayışı sergilemeye çalışıyoruz. Kentin ekonomisine değer katan, kentin tanıtımının ön planda olduğu, kente vizyon katan, değer katan ve bunlardan çok daha önemlisi, değerlisi; kentte birliği ve bütünlüğü sağlayan bir anlayışa sahibiz. Belediyeyi siyasi münazaraların dışında tutan, vatandaşlarımızın siyasal düşüncelerine bakmadan, etnik kökenine, statüsüne bakmadan, insanlarımızı Cenab-ı Hakk’ın yarattığı en değerli varlık olarak görüyor ve kendimizi de Cenab-ı Hakk’ın yarattığı en değerli insanların hizmetkarı olarak addediyoruz. Biz vatandaşlarımızın huzuruna, kendi bilgi birikimimizle, kendi vizyonumuzla ve yapacağımız işlerle alakalı çıkıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Bürokratlarımızla, meclis üyelerimizle, çalışanlarımızla kentte yaşayan insanların rahatı için çalışıyoruz. Biz, kendi yaptığımız çalışmaların tamamını kendi imalatlarımızla yani kendimiz yaparak hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Sizlerle buluşmak bizler için çok önemliydi. Sizlerim marifetiyle de bir taraftan kentimizi tanıtmak bir taraftan da sizlerin tanışıklığını arttırmak amacı ile bu projeye imza attık.”

Erdemli’de havaalanı ile ilgili bir soruya ise Başkan Tollu, daha önceki yıllarda ihalesi, kamulaştırılması yapılan bir projenin olduğunu fakat hayata geçirilemediğini ayrıca değil Erdemli, Mersin’de bile havaalanının olmadığını beyan etti.
Programa katılan basın mensupları da kendilerine gösterdiği ilgi alaka ve verdiği tüm destekler için ve Türkiye’de belediyeler arasında ilk defa Erdemli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızkalesi Yerel Medya Ödülleri için Başkan Tollu’ya teşekkür ederlerken; Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen de, gazetecilerin bu kadar baskı gördüğü bir ortamda böylesi bir projeye imza atmasından dolayı Başkan Tolu’ya bir anı tabağı armağan etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.