Adana Büyükşehir’den Afrin’de Çarpışan Kahramanlara Su Yardımı

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2 TIR dolusu şişelenmiş içme suyu, battaniye, yatak ve gıda yardımını Kızılay aracılığıyla Suriye’ye ulaştırdı.

Adana Büyükşehir’den Afrin’de çarpışan kahramanlara su yardımı

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerinin yuvalandığı Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda kahramanca çarpışan Mehmetçiklere ve Türkmen mücahitlere Kızılay aracılığıyla içme suyu ulaştırdı. İki TIR dolusu şişelenmiş içme suyu, Suriye’nin Halep iline bağlı Çobanbey kasabasında bulunan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Sultan Murad ve Muntasır Billah tugaylarına teslim edildi.

DSC_3242-Custom

FIRAK KALKANI’NDA DA YARDIM YAĞDIRMIŞTI

Daha önce şanlı Türk Ordusu’nun yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı’nda Mehmetçiğin terör örgütlerinden temizlediği Suriye topraklarında su, enerji ve altyapı hizmetleri veren, Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde gıda yardımında bulunan, okulları onarıp, günlük hayatın normale dönmesi için çalışmalar yapan Adana Büyükşehir Belediyesi, teröristlerin yuvalandı Afrin’e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda da hareket geçti.

İÇME SUYU, BATTANİYE, YATAK VE GIDA YARDIMI

Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı ve ekibi, 2 TIR dolusu şişelenmiş içme suyunu Suriye’nin Halep iline bağlı Çobanbey kasabasına ulaştırdı. Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı Sultan Murad ve Muntasır Billah tugaylarına bağlı Türkmen mücahitler, içme suyu ile birlikte battaniye, yatak ve gıda yardımlarını teslim aldı. Sultan Murad Tugayı komutanlarından Ahmet Arap, içme suyu ihtiyacını karşılamaya yönelik desteklerinden dolayı Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür edip, “Hüseyin Sözlü başkanımızdan, Adanalı kardeşlerimizden Allah razı olsun” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.