Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi Mersin Toplantısı Gerçekleştirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, GİŞKAD’ın ev sahipliğinde, TÜRKONFED’in İş Dünyasında Kadın Komisyonu’nun başlattığı “Kadının Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi”ni kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.

Mersin kent protokolünden birçok ismin katıldığı toplantının açılış konuşmalarını Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan ve GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayferi Tuğcu gerçekleştirdi.

Kerim Tufan; “Kadınlarımız hayatın her alanında bizim yanımızda”
Açılış konuşmasında GİŞKAD ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, “Türkiye’nin en önemli gündem konusu olan ve sınır güvenliğimizi korumak adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nda operasyona katılan Mehmetçiklerimize kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcıları olsun” dedi.

mersin-2

Tufan konuşmasının devamında kadınların yalnızca iş dünyasında anılmasının yeterli olmadığını, hayatın her alanında yer aldığını belirterek, “Kadınlarımız yalnızca iş dünyasında değil, hayatın her alanında bizim yanımızda. Ülkemizde kadın hakları, demokrasi, çocuk, hayvan hakları gibi çok güzel konuları konuşmak için geç kalmışız. Yine de çok ciddi mesafeler kat ettik. Mesafe kat etmemiş olmasaydık şu an bu toplantıyı yapıyor olmazdık. Kadınlarımız hayatımızın her alanında, destekleriyle yanımızda yer almış. O yüzden kadınlarımıza borcumuz fazladır” şeklinde konuştu.

“Aslanların pençesine sığmazken, bir kadının ellerine kul oldum”
Tufan, “Kadınlarımız için çok güzel şeyler söylenmiş. Cennet anaların ayağının altında, yuvayı dişi kuş yapar, her başarılı erkeğin yanı başında mutlaka başarılı ve güçlü bir kadın vardır denmiş. Bir Aşıkta; ‘Aslanların pençesine sığmazken, bir kadının ellerine kul oldum’ demiş. Ben çalışan tüm kadınların başarılarının devamını diliyorum. Bu ülkenin mevcut yer altı ve yer üstü tüm potansiyellerini el birliği ile en üst seviyede kullanarak, ülkemizi her bakımdan en ileri seviyeye getirmek için hep birlikte varız diyorum” şeklinde duygularını ifade etti.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı ile Coca-Cola Grup İnsan Kaynakları Operasyon Müdürü Banu Kököz’ün de birer konuşma yaptığı toplantıda, Kadın Girişimciliği Sorunları ve Çözüm Önerileri konulu panel düzenlendi. Panelde, Startup Girişimcisi ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pelin Güneri, Yönetim Araştırmaları Uzmanı ve Çağ Üniversitesi SOBE Müdürü Doç. Dr. Murat Koç ile İK Araştırmaları Uzmanı ve Çağ Üniversitesi SOBE Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan konuşmacı olarak yer aldı.

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın – GİŞKAD Mersin toplantısında, Bölgenin Başarılı İş Kadını Ödülü’nü , “Bölgenin Ülke Genelinde İstihdamı En Fazla Sağlayan Kadın Ödülü”, “Türkiye’nin İlk Kadın Organize Sanayi Bölge Kurucu Başkanı Ödülü” ve “Bölgenin Girişimci-Mentör Protokol Takdimi” ödülleri de sahiplerini buldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.