Türkiye-AB Karma İstişare Toplantısı’na Başkan Sözlü’den ‘Mülteci’ Vurgusu

Başkan Sözlü: ‘’AB, insani değerleri yüceltme iddiasına ancak Türkiye’nin misafirperverliğini öne çıkararak ulaşır’’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Toplantısı’na katıldı

Toplantının açılış konuşmalarının ardından görüş ve düşüncelerini dile getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın 300 bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını, Avrupa Birliği’nin insani değerleri yüceltmek gibi bir iddiası varsa önce Türkiye’nin mülteciler konusundaki misafirperver başarısını öne çıkarmaları gerektiğini aktardı.

DSC_7170-Custom

HUKUK VE DEMOKRASİ KIYASLAMASI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hilton Oteli’nde AB Bakanı Ömer Çelik’in katılımıyla düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Toplantısı’na katıldı. Toplantının açılışının ardından soru cevap kısmında mülteciler konusunda görüş ve düşüncelerini belirtmek üzere konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, ‘’Türkiye’ye Doğu Avrupa ülkelerinden bir tur otobüsü gelse burada kaybolmaz; ancak Türkiye’den Doğu Avrupa’ya giden bir tur otobüsü Avrupa polisine verilen rüşvetin ardından bulunabilir’’ örneği vererek hukuk ve demokrasi kıyaslaması yaptı.

‘’TÜRKİYE’NİN BAŞARILI MİSAFİRPERVERLİĞİ ÖNE ÇIKARILMALI’’

Adana’nın üç yüz bin Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını aktaran Başkan Hüseyin Sözlü, Avrupa’nın insani değerleri, kriterleri yüceltmek noktasında bir iddiası varsa bu iddiayı ancak Türkiye’nin mülteciler konusundaki misafirperver başarısını ön plana çıkararak gerçekleştirebileceğini söyledi.

‘’AB, FETÖCÜLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR’’

15 Temmuz hain darbe kalkışmasına atıfta bulunan Başkan Hüseyin Sözlü, Avrupa’daki basın yayın organlarının AB’nin FETÖ’cülere ev sahipliği yaptığını aktararak, ‘’FETÖ’cülerin canını yaktığı Türk Milleti, Türk insanı AB üyesi ülkelerden daha kıymetsiz değil’’ dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.