Osmaniye Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Başladı

Osmaniye Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Ramazan ayı etkinlikleri başladı. Cumhuriyet meydanındaki Ramazan etkinliklerinde, Kuran-ı Kerim tilaveti, tasavvuf müziği, sema gösterisi şiir ve naatlar, ezgi ve türküler, yarışmalar, hediye çekilişleri, orta oyunu ve sürprizlerin yer alacağı etkinliklerle Ramazan ayı bu yıl daha farklı, coşkulu geçecek.

Programın açılış gününde çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Teravih namazının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı muhteşem bir konser verdi.

ETKİNLİKLER TERAVİH NAMAZI SAATİNE GÖRE AYARLANDI
Ramazan etkinliklerinin saatlerini teravih namazına göre ayarladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kadir Kara, “İftardan hemen sonra çocuk eğlencelerimiz başlıyor. Hacivat-Karagöz gibi milli ve manevi değerlerimize uygun gösterilerle çocuklarımıza doyumsuz bir ramazan eğlencesi sunmaya çalışıyoruz. Çocuk eğlencelerimiz teravih namazına kadar devam ediyor. Teravih namazı ile verilen aranın ardından namaz çıkışı birbirinden değerli sanatçılar sahne alarak Osmaniyelilerle buluşacak” şeklinde konuştu.

Ramazan etkinlikleri açılış konuşmasında Belediye Başkanı Kadir Kara şunları söyledi: “Sizlerin ve bütün Osmaniyeli hemşerilerimin ve tüm İslam Âleminin Ramazanını tebrik ediyorum. Osmaniye Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerinin bu yıl beşincisini yapıyoruz. Osmaniye’mizde ramazan ayının coşkusunu ve sevincini insanlarımızla birlikte yaşamak için belediye olarak birbirinden güzel programlar organize etmeye gayret ediyoruz. Cumhuriyet meydanında ramazan ayı boyunca iftar sonrasında yapacak olduğumuz programlarla Osmaniye’mizin sosyal hayatına canlılık kazandırmanın yanında ramazan ikliminin yaşanmasına katıda bulunuyoruz. Ramazan ayı boyunca programlarımızda pek çok sanatçıyı ve ilim adamını misafir etmenin yanında Osmaniye’mizin yetiştirmiş olduğu değerli insanları da halkımızla buluşturamaya çalışacağız. Ramazan etkinliklerimiz içerisinde K.Kerim tilaveti, Tasavvuf müziği, Sema gösterisi, Şiir ve naatlar, Ezgi ve türküler, Yarışmalar, hediye çekilişleri, orta oyunu ve birçok sürprizler yer alacaktır. Çevresine kurduğumuz feshane, iftar çadırı, lunapark ve diğer düzenlemelerle bir kültür meydanı haline dönüştürdüğümüz Cumhuriyet meydanında ki bu kültürel etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı ve özellikle de çocuklarımızı davet ediyoruz. Her gün çocuklarımız için birbirinden güzel etkinlikler düzenleyeceğiz. Ramazan Etkinliklerimiz içerisinde çocuklarımıza yönelik etkinliklere büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda da bu etkinliklerin Cenab-ı Allah’ın izni ve inayeti ile siz kıymetli Osmaniyeli hemşerilerimizden almış olduğumuz güç ile her zaman için devam etmeye gayret çaba göstereceğiz. O yüzden şunu ifade etmek istiyorum ki Cenab-ı Mevla bu kardeşinize sağlık, sıhhat, ömür, görev, yetki verdiği sürece siz değerli Osmaniyelilere hizmet vermekten ömrüm boyunca büyük gurur duyacağım. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Hepinizin Mübarek Ramazanını tebrik ediyorum. Cenab-ı Allaha emanet olun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Sağ olun var olun değerli hemşerilerim.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.