YARALI KAYA KARTALI TEDAVİ ALTINA ALINDI

Hakkari’de yaralı halde bulunan Kaya Kartalı, Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Duyarlı bir vatandaşın doğada yaralı halde bulduğu Kaya Kartalını Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Rehabilitasyon Merkezine bildirmesi üzerine harekete geçen ekiplerimiz hayvanı kurtarmak için olay yerine gitti. Hayvanı yaralandığı yerden teslim alan ekiplerimiz tedavi etmek üzere kliniğe getirdi.

Burada Veteriner Hekimimiz Faysal CİNDİOĞLU tarafından hayvana yapılan ilk muayenede bilinmeyen bir sebepten ötürü meydana gelen darp ve travmaya bağlı Kartalın sağ kanadında kırıklar ve gagasında çatlaklar tespit edildi. Yaralı kartalın tedavisini başlatan Veteriner Hekimimiz Faysal CİNDİOĞLU, “Yaralı Kaya Kartalının tedavisinin tamamlanmasından ardından yeniden doğasına salıverileceğini ifade etti.”