Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Korosundan Konser

Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Korosu ilk konserinde yoğun ilgi görerek beğeni ile izlendi.

Koro Şefi ve Bağlama Eğitmeni Mehmet Uysal yönetiminde ve saz ekibiyle birlikte 40 kişilik bir toplulukla çalışmalarını sürdüren Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, 2013-2014 sezonunun ilk konserini 1. İnönü Savaşları anma etkinlikleri kapsamında verdi. Düğün salonunda halka açık ve ücretsiz olarak verilen konser yoğun ilgi gördü. Konser programına Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı ve ünlü dağcı Nasuh Mahruki ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuk şef olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosu sanatçısı ve araştırmacısı Abdullah Gündüz’ün yönettiği konserde, çeşitli yörelere ait koro ve solo eserler olmak üzere toplam 24 türkü seslendirildi. Konserde sevilen türkülerin seslendirilmesiyle adeta bir müzik şöleni yaşandı. Ayrıca Gündüz’ün seslendirdiği kahramanlık türküsünün ardından protokol ve seyircilerle birlikte hep bir ağızdan “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” Marşı büyük bir coşku ile söylendi.

Konser programının sonunda AKUT Yönetim Kurulu Başkanı ve ünlü dağcı Nasuh Mahruki, Koro Şefi ve Bağlama Eğitmeni Mehmet Uysal’a çiçek ve Metristepe plaketi takdim etti. Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı da gecenin konuk şefi Kültür Ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet THM Korosu sanatçısı ve araştırmacısı Abdullah Gündüz’e çiçek ve plaket takdim ederken, kendisini kırmayarak etkinliklere katılan Mahruki’ye de gecenin anısına Metristepe plaketi verdi.

Başkan Vekili Bakıcı, böyle güzel bir gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese ve konseri izlemeye gelen tüm misafirlere teşekkür etti.

Nasuh Mahruki de Bozüyük’te düzenlenen 6. Metristepe Zafer Yürüyüşü’ne ve bu etkinlikler kapsamında düzenlenen konsere katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AKUT’un çalışmaları hakkında da bilgi veren Mahruki, AKUT’ta gönüllülük ve yardımseverlik esasına göre çalıştıklarını, sadece arama kurtarma yapmadıklarını, önemli sosyal sorumluluk projelerini de gerçekleştirdiklerini söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.