Yavaş’ın avukatı sahte senedi doğruladı

KADİR YILDIZ

Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk, 600 bin USD değerindeki sahte senedin Mansur Yavaş tarafından icraya konulduğunu ve bu sebeple senedin yüzde 20’si oranında tazminat ödemeye mahkûm edildiğini kabul etti.

yavas-kemal
MANSUR Yavaş’ın Ankaralı işadamı Necmettin Kesgin’in adı ve imzasını kullanarak yaptığı icra takibi sebebiyle tazminat ödemeye mahkûm edilmesinin yankıları devam ediyor. Mansur Yavaş’ın evrakta sahtecilik yaptığını belgeleyen Türkgün’ün haberi, siyaset gündemine bomba gibi düştü. Mansur Yavaş avukatı Bülent Yücetürk aracılığı ile gazetemize ihtarname göndererek haberimizi yalanlamaya çalışsa da, Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesi’nin kararı, senetteki imzanın Ankaralı iş adamı Necmettin Kesgin’e ait olmadığını belgeliyor. Mahkeme, senedi işleme koyan Mansur Yavaş’ı kötü niyet tazminatı ödemeye mahkûm etti. Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk, müvekkili Mansur Yavaş’ın resmi evrakta sahtecilik yapmadığını iddia ederken, ihtarnamedeki beyanlarla Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesinin kararını doğruladı. Avukat Bülent Yücetürk, söz konusu sahte senedin Mansur Yavaş tarafından icraya konulduğunu ve bu sebeple senedin yüzde 20’si oranında tazminat ödemeye mahkûm edildiğini kabul etti. Avukat Yücetürk bu kabule rağmen, “bu durum Yavaş’ın resmi evrakta sahtecilik yaptığını göstermez” iddiasında bulundu.

BELGE3
(Belge 3)

HANGİ SUÇLARDAN SORUŞTURMA GEÇİRİYOR?

Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk aracılığıyla soruşturma yürütüldüğü haberini yalanlamasına Ankaralı iş adamı Necmettin Kesgin’in avukatı Özgür Ilgaz soruşturma numaralarıyla cevap verdi. Avukat Özgür Ilgaz, Mansur Yavaş’ın Ankara CBS Genel Soruşturma Bürosu 2018/84990, Genel Soruşturma Bürosu 2018/198252 ve Ankara CBS Avukat Suçları Bürosu 2017/39727 numaralı dosyaların, müvekkili Necmettin Kesgin’in şikayeti üzerine yapılan soruşturma dosyaları olduğunu söyledi. Kesgin’in avukatı Ilgaz; Mansur Yavaş’ın resmi belgede sahtecilik, şantaj, dolandırıcılık, tehdit, hakaret, huzuru bozma ve karşılıksız senedi işleme koyma suçlarından dolayı şikayet edildiğini ve hali hazırda üç ayrı soruşturma geçirdiğini ifade etti.

DOLANDIRICI DEDİĞİNİZ KİŞİYLE NE İŞİNİZ VARDI?

Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk, Yavaş’ın Necmettin Kesgin ile olan ilişkisini ve medyaya yansıyan senedi yayınlayıp iddiaları çürütmek yerine, Necmettin Kesgin hakkında farklı iddialarda bulunarak kafa karıştırmaya uğraştı. Mansur Yavaş’ın avukatı tarafından 17 Aralık 2018 tarihinde gazetemize gönderilen ihtarnamede, Necmettin Kesgin’in dolandırıcılık suçundan yargılandığını, önceden hazırlanmış senedi Mansur Yavaş’a vermek suretiyle resmi belgede sahtecilik suçundan 6 yıl 6 ay hapis cezası aldığı iddia edildi. İş adamı Necmettin Kesgin’in Avukatı Özgür Ilgaz, “Müvekkilim 6 yıl 6 ay hapis cezası aldı ise neden hala elini kolunu sallayarak gezmektedir?” diye sordu. Mansur Yavaş’ın avukatı Bülent Yücetürk iş adamı Necmettin Kesgin keskin hakkında “dolandırıcı” iddiası akıllara, “Dolandırıcıyla Mansur Yavaş’ın ne işi vardı?” sorusunu da getirdi.

“MAHKEMEDE BAŞKA İHTARNAMEDE BAŞKA”

Yıldırım-Bahçeli görüşmesin ardından ilk açıklama Yıldırım-Bahçeli görüşmesin ardından ilk açıklama
Ankaralı iş adamı Necmettin Kesgin’in avukatı Özgür Ilgaz gazetemizin yayınladığı ve Mansur Yavaş’ın alacaklı olarak göründüğü 600 bin USD değerindeki sahte senet evrakı ve mahkeme kararlarının tamamen gerçek olduğunu ve kesinleşmiş kararlar olduğunu söyledi. Bu belgelerin Mansur Yavaş’a açılan diğer dava dosyalarına da kesin delil olarak sunulduğunu ifade etti.

BELGE-2
(Belge 2)

Mansur Yavaş’ın avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamaya cevap veren Avukat Özgür Ilgaz “Müvekkilimin kendisine ait olmayan ve önceden hazırlanmış senedi verme suçunu işlediğinden bahsedilmiştir ki, Türk Ceza Kanununda böyle bir suçun tanımı dahi yoktur. Keza Mansur Yavaş tarafından tüm mahkemelere sunulan beyanlar da, bu 600 bin USD’lik senedin kendi önünde imzalanıp verildiğini ve alacaklı kısmının kendisi tarafından doldurulduğunu söylemiştir.” dedi. Necmettin Kesgin’in avukatı Özgür Ilgaz “Mansur Yavaş avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada sahte senedin başkası tarafından doldurulup kendisine getirildiğini ileri sürmüş ancak mahkeme kayıtlarında ise Mansur Yavaş senedin kendi huzurunda yazılarak imzalandığını kabul etmiştir. Ayrıca senedin boş olan alacaklı kısmını kendisinin doldurduğunu kabul ederek suç işlediğini mahkeme önünde kabul etmiştir. Aynı içerikli beyanlar Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesi ve Ankara 11. Asliye Ticaret Mahkemesinde de Mansur Yavaş’ın vekilleri tarafından mahkemelere sunulmuştur.” İfadelerini kullandı.

YALANLAYAN BELGE

13.08.2015 tarihinde Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesindeki duruşma celsesinde Mansur Yavaş vekilleri “Takip dayanağı senetteki imza müvekkilimin bizzat huzurunda gözü önünde atılmış bir imzadır” şeklinde beyanda bulunmasına rağmen, gazetemize gönderdiği ihtarnamede senedin önceden imzalanarak verildiğini söylemiştir.

BELGE-1
(Belge 1)

Mansur Yavaş’ın avukatı, Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesi dosyasına 23.12.2015 tarihinde verdiği savunmada da, “Bu davaya konu 600.000 USD değerindeki bono müvekkilimin (Mansur Yavaş) danışmanlık ücreti alacağına mahsuben ödenmek üzere, alacaklı ve vade kısımları boş kalacak şekilde davacı tarafından açık bono olarak tanzim edilerek davacı tarafından müvekkilime teslim edilmiştir.” ifadesine yer verdi. Mansur Yavaş’ın söz konusu senet üzerindeki çelişkili beyanları, Necmettin Kesgin ile olan mahkeme dosyasını örtbas girişimi olarak yorumlandı. Mansur Yavaş’a soruyoruz: Dolandırıcı olarak tarif ettiğiniz Necmettin Kesgin ile nasıl tanıştınız? Necmettin Keskin ile yollarınız nasıl kesişti ve dolandırıcı olarak nitelediğiniz biriyle ne tür işler yaptınız? Alacaklı olarak adınızın bulunduğu 600 bin USD değerindeki sahte senedi ne karşılığında icraya koydunuz? Necmettin Kesgin’in icra talebiyle mal varlığınıza haciz konuldu mu? Necmettin Kesgin’e kaset üzerinden şantaj yaptınız mı? Necmettin Kesgin’e istediğiniz parayı vermesi durumunda elinizdeki görüntüleri kendisine vereceğinizi söylediniz mi? Eski bir HSYK üyesi Necmettin Kesgin ve size aracılık etti mi?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.