İktidarın denetlenmesi hukukla olmalı

MHP Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali Uzunırmak, iktidarın denetlenmesinin hukukla olması gerektiğini söyledi.

Çetelerin bile iktidarının kaynağını toplumdaki haksızlığa dayandırabileceğini belirterek, “Mafyanın örgütlenmesi, ‘Adaletin tecelli etmemesinden dolayı ben kanun dışında da olsa bu adaleti tecelli ettiriyorum.’ diyerek iktidar sahipliği iddiasında bulunabilir. Demokrasilerdeki yönetimde iktidar kaynağı da sandıktır. Sandığı iktidarın kaynağı ve meşruiyeti olarak görmek lazımdır ama tek dereceli olarak eğer sandığı iktidarın denetimi olarak görürseniz, o demokrasinin diğer ayaklarını topal bırakır.” dedi.

Son zamanlarda tartışılan paralel yapı gibi iddiaları da değerlendiren Milletvekili Uzunırmak, “Darbeler, paralel devlet yapılanması gibi bazı tartışmaları, eğer iktidar sahipleri demokrasi bilincini ve kültürünü yükseltmek için doğru tartışırlar, işlerine geldiği gibi toplumu algı yöntemiyle etki altında tutmak istemezler, kavramları yerinde kullanırlar ve çağdaş demokrasiyi kurmanın gerçekten mücahitleri olursa iyi hizmet emiş olurlar. Bugünkü tartışmalara baktığımızda ise bu yönde müspet ve doğru gelişmelerin sağlanmak istediği görüşünde değiliz.” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.