HSYK’yı Adalet Bakanlığı’na bağlamak istiyorlar

mhp-alanya-mehmet-gunalMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, AK Parti’nin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu (HSYK), kendi yolsuzluklarının üstünü kapatmak ve cezaevinde kendi çocuklarını serbest bırakmak için Adalet Bakanlığı’na bağlamak istediğini söyledi.

MHP’nin Alanya’da seçim bürosu açılışına katılan Günal, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bir evden 7 tane para kasası çıktığını belirten Günal, ayakkabı kutularında öyle 50-100 bin lira değil, milyonlarca dolar paralar ortaya çıktığını dile getirdi. AK Parti’nin şimdi de bunlar hiç olmamış gibi pişkin pişkin işlerine devam ettiğini ifade eden Günal, bunların üstünü kapatmak için de hakimleri savcıları değiştirdiğini kaydetti. 22 günde sadece 1 gün polisin yerinin değiştirilmediğini ifade eden Günal, her gün polisin yerinin değiştirildiğine dair haberler çıktığını kaydetti. ‘Neden acaba?’ diye soran Günal, rüşvetin, yolsuzluğun üstünü örtmek için bunların yapıldığını söyledi.

“Daha önce de yolsuzluk yapılmadı mı?” diye soran MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Telekom’da, Tüpraş’ta ve Galataport’ta özelleştirme yapıldığını hatırlatan Günal, şunları söyledi: “Nereye gitti o, babalar gibi bir Maliye Bakanımız vardı. Nereye gitti o biliyor musunuz? Yok. Peki Deniz Feneri davası ne oldu. Hakimleri, savcıları duruşmadan 1 gün önce değiştirdiklerini hepimiz biliyoruz. Dün de HSYK’yı değiştirmek için bir kanun getirdiler. Doğrudan Adalet Bakanlığı’na bağlamak istiyorlar. İşlerine gelmedi. 2010’da sizlere diyordular ki, ‘Yargıyı demokratikleştiriyoruz. Vesayeti bitiriyoruz.’ dediler. Peki ne yaptılar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli subaylarını içeri tıktılar. O zaman yargı çalışıyordu. O zaman bir şey diyenlere ‘Niye müdahale ediyorsun’ diyordu Sayın Başbakan. O zaman yargı çalıştı, hukuk çalıştı. Şimdi kendi mahkumlarına, kendi çocuklarına gelince ne diyorlar? ‘Bir dakika burada bir yanlışlık var. Biz sizi bunun için seçmemiştik. Biz sizi ‘ötekilerin hakkında işlem yapın.’ diye seçtik diyorlar. ‘Bu bir istiklal savaşıdır’ diyor Sayın Başbakan. Kimin İstiklali? Kendi çocuklarının istiklali için, özgür olsun, cezaevinden çıksınlar’ diye söylüyor bunu.”

Alanya’daki seçim bürosu açılışında MHP Antalya Büyükşehir Belediye adayı Kemal Çelik de konuşma yaptı. “Yolsuzluklarda tespit edilen hayır paraları yatak odasında olmaz.” diyen Çelik, “Biz Müslümanız. Helali haramı biliriz. Müslümanın yatak odasında hayır parası olmaz.” şeklinde konuştu.

SEÇİM OFİSİ

Saray Mahallesi, Başkent Hastanesi Opet yanında bulunan seçim ofisinin açılışına MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Çelik, MYK Üyesi Hüseyin Yıldız, MHP Alanya ilçe yönetimi, belediye başkanları, belde başkanları, belediye meclis üyeleri, MHP Alanya Kadın Kolları ile vatandaşlar katıldı.

Önümüzdeki yerel seçimlerin Alanya’nın ve tüm Türk milletinin kaderinde bir dönüm noktası olduğunu belirten MHP Alanya Belediye başkan adayı Adem Murat Yücel, “Bu anlamda bizlere tarihi bir sorumluluk düşmektedir. Seçim ofisleri bir koordinasyon ve iletişim yeridir. Bizler seçimlerin bürolarda değil sokakta, evlerde ve esnaf kapılarında kazanılacağının bilincindeyiz. Ofislerimiz bizlerin sizlerle fikir ve görüş alışverişinde bulunacağı yerlerdir.” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.