Keçiören diken üstünde: 13 günde 7 saldırı

Ankara’da önceki gece Büyük Birlik Partisi (BBP) Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’a ait 5 ayrı seçim bürosuna yönelik saldırı gerçekleşti. Bununla birlikte Keçiören’deki seçim bürolarına saldırı sayısı son 13 günde 7’ye ulaştı. Saldırıların hiçbirinde faile ulaşılamadı.

29 Aralık’ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Keçiören Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Tanrıverdi’nin bürosuna yapılan molotof kokteylli saldırının ardından 4 Ocak’ta BBP Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un Etlik’teki seçim bürosuna pompalı tüfekle ateş açılmıştı. Her iki olayda yaralanan olmazken, polis saldırganları yakalayamadı. Art arda gerçekleştirilen saldırılar konuşulmaya devam ederken önceki gece Altınok’un Keçiören’deki 5 ayrı seçim bürosu daha saldırıya uğradı. Yüzleri maskeli 3 kişi gece saatlerinde Sanatoryum Caddesi, Zileliler Sokak ve Bağlum’daki iki ayrı büronun camlarına taşla saldırırken Ufuktepe’deki seçim bürosunun önüne ise 5 adet Kalaşnikof mermisi bıraktı. Polis, şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlatırken, çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

BBP Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, “Bunlar şık ve ahlaki değil, benimle ilgili bir problem varsa ben buradayım. Ancak gece gelip camları kırmak, mermi bırakmak barbarlıktır, mafyalıktır. İnşallah emniyetimiz bir an önce gereğini yapar çünkü bunların devamı gelecek gibi gözüküyor” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.