CHP Çankaya’da aday yarışı kızıştı

30 Mart yerel seçimlerinde aday adaylığı başvurusunda en çok ilgi gören Çankaya’da CHP’den bugüne kadar 29 resmi başvuru yapıldı. CHP’li aday adayları çalışmalarını yoğun olarak sürdürürken, Ankara Hürriyet kulislerde öne çıkan isimleri mercek altına aldı.

30 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, partilerin adaylarını belirlemediği birçok ilçede aday adayları da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu ilçeler arasında Çankaya, CHP’li aday adayı sayısıyla dikkat çekiyor. Resmi 29 aday adayın başvuru yapıp çalışmalarını devam ettirdiği ilçede mevcut başkan Bülent Tanık olmak üzere, Bekir Ödemiş, Haydar Yılmaz, Hakan Açıl, Alper Taşdelen ve Necati Yılmaz’ın isimleri diğer adaylardan bir adım daha önce çıkıyor. Kulislerde, 15 Ocak’ta Parti Meclisi’nde adayların isimlerinin görüşüleceği dile getirilirken, bütün belediye başkan adaylarıyla birlikte Çankaya adayının açıklanacağı vurgulanıyor.

MEVCUT BAŞKAN YENİDEN ADAY
29 Mart 2009’da Çankaya Belediye Başkanı olan ve mevcut başkanlığını sürdüren Bülent Tanık, tekrar aday adayı oldu. “Yaptığımız hizmetlerle Çankaya Belediyesi’nin prestijini ayağa kaldırdık. Teşekkürler Çankaya, bu daha başlangıç” sloganlarıyla aday adaylığı çalışmalarını sürdüren Tanık, 1949 yılında Niğde’de doğdu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nü 1976 yılında bitirdi. Tanık, çeşitli kurumlarda Şehir Plancısı ve Danışmanlık görevlerinde bulundu.

UZMANLIK ALANI YEREL YÖNETİMLER
“Genç uzman ve hazır” sloganıyla aday adaylığı çalışmalarını sürdüren Hakan Açıl, 2009 yerel seçimlerinden sonra bir dönem Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Açıl, burada görevde bulunduğu süre içerisinde edindiği tecrübeleri Çankaya’ya taşıyacağını söyleyerek, aday adaylığı yarışında yer aldığını dile getirdi. Açıl lisansını, Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde Şehir Bölge Planlanlama, yüksek lisansını da yerel yönetimler üzerine tamamladı. Açıl, 1996 yılından beri birçok belediyede Yerel Yönetimler Uzmanı olarak çalışırken, çok sayıda kentte belediyelere projeler üretti.

ÜRGÜP’TEN ÇANKAYA’YA
1999 ve 2004 seçimlerinde iki dönem üst üste Ürgüp Belediye Başkanı seçilen Bekir Ödemiş, bu seçimlerde Çankaya’ya başkanlık yarışında yerini aldı.
“Bilgi ve Tecrübeyle, Çankaya’dan” sloganıyla harekete geçen Ödemiş, belediyecilik anlayışının temel politikalarını, “Güler yüzlü belediyecilik, ulaşılabilirlik, çalışan ve üreten belediyecilik anlayışı, gerçekçi kent etüdü, istihdam yaratma kapasitesi” şeklinde özetliyor. Ödemiş, lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesinde tamamladı. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Jeoloji Mühendisi olarak mezun olan Ödemiş, 1989-1999 yılları arasında Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

10 YIL ARADAN SONRA
1999-2004 dönemlerinde Çankaya Belediye Başkanlığı yapan eski başkanlardan Haydar Yılmaz “O Çankaya’yı Çankaya da onu özledi” sloganıyla 10 sene sonra tekrar Çankaya’dan aday adayı oldu. 2004 yılında görevi devretmesinin ardından bu yana Çankayalılar için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yılmaz, “Benim projelerim çalışmalarım hep vardı, hep alandaydım” diyerek Çankaya’ya hizmete talip olduğunu her ortamda dile getirdi.

İlk, orta ve lise yıllarını Sivas’ta tamamlayan Yılmaz, 1976 yılında şimdiki adıyla Fırat Üniversitesi Makine Fakültesinden Makine Mühendisi olarak mezun oldu.

BİRLİKTELİK VURGUSU
Avukat Necati Yılmaz, Çankaya’ya talip olduğunu açıklayan ilk isimlerdendi. ‘Daha Güçlü Çankaya’ sloganıyla yola çıkan Yılmaz, belediyecilik yaklaşımlarını “Halkı, muhtarları belediye çalışanları, parti örgütü ve sivil toplumun birlikteliğini başaran belediye. Tüm hemşehriler için yaşam kalitesini yükselten ve yaşam engellerini kaldıran belediye” olarak sıralıyor. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yılmaz, 1990 yılından bu yana Ankara’da serbest avukatlık yapıyor.

BABASININ İZİNDEN
Çankaya Belediyesi eski başkanlarından Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen de babasının yolundan giderek Çankaya’ya talip oldu. Aday adaylığı sürecinde “Bizim için proje insandır. Projelerimizle 928 bin Çankayalı’nın her birine ulaşacağız; hayatını değiştireceğiz ve kolaylaştıracağız. Çankaya, yaşam standardı ve hizmet kalitesinde dünya başkentleriyle eşit olacak” diyen Taşdelen, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun.

İŞTE DİĞER ADAYLAR
CHP’den Çankaya Belediye Başkan adaylığı için başvuran diğer adaylar ise, Onur Bayar, Serdar Özkazanç, Mahmut Bayram, İlke Çakar, Yaşar Tüzün, Ercan Çuhadar, Zeynep Göksu, Erdoğan Kılınç, Zühal Sirkecioğlu Dönmez, Ali Rıza Kılınç, Durdu Özbolat, Fatma Nuran Talu, Hamdi Fidan, Mehmet Kapusuz, Kemal Akkurt, Hayati Güneş, Aydın Tümen, Doğan Yılmazkaya, Ali Rıza Yücel, Ekrem Kerem Oktay, Faruk Demir, Hüseyin Özcan, Şükrü Yalnız Tüteloğlu oldu.

EĞİTİMLER VERİLDİ
CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, ilçe örgütünün seçim çalışmaları hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Göreve geldiğimizden bu yana Ankara hedefiyle çalışmaya başladık. Programı ‘Haydi Çankaya hedef Ankara’ şeklinde oluşturduk. Bölgelerimizde seçim irtibat bürolarını açmaya başladık, sandık görevlilerimizin tamamını belirledik ve eğitimlerini verdik. Her sandık çevresini bir örgütlenme alanı olarak belirledik ve o bölgelerde yoğun olarak çalışıyoruz. Henüz partimiz hangi yöntemle aday tespiti yapacağına karar vermedi ama 29 arkadaşımızdan birisi Çankaya’dan başkan adayı olacak.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.