MHP’li Enhoş: Seçildiğimde mal varlığında artış olursa, tümünü bağışlayacağım

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Manavgat belediye başkan adayı Raşit Enhoş, ilkeli ve dürüst siyaset yapmada hiç bir zaman taviz vermeyeceklerini söyledi. Raşit Enhoş, seçim irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında 30 Mart mahalli seçimlerinde seçilmesi halinde yapacağı hizmetler ve hayata geçireceği projeler ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Seçildiği gün ilk yapacağı işin noter huzurunda mal beyanında bulunmak olacağını belirten Enhoş, kendisine ait bir internet sitesinde de ailesi ve kendisine ait tüm mal varlığını açıkladığını, seçimde yarışacak rakip adaylardan da aynı siyasi centilmenliği beklediğini kaydetti.

Kendisinin uzun yıllar Ankara’da üs düzey bürokratlık yaptığını hatırlatan Enhoş, Manavgat’ın sorunlarını bildiğini ve seçilmesi halinde tespit edilen sorunlara köklü neşter vurmaya hazır olduğunu söyledi.

Dürüstlüğün her daim bir erdem olduğunu vurgulayan MHP’li Enhoş, “Allah nasip eder seçilirsem noter huzurunda her yıl düzenli bir şekilde Manavgat halkına mal beyanımı deklare edeceğim. Bir önceki yıla göre benim ve ailemin mal varlığında bir artış olursa hepsini bağışlayacağıma söz veriyorum. Bu siyasi bir riskse bu riski göze alıyorum. Rakiplerimden de aynı duyarlılığı bekliyorum.” dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ BİNASININ YAPIMI SEÇİME KADAR DONDURULMALI

MHP’li Enhoş, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in seçim tarihine sayılı günler kala Manavgat Kültür Merkezi’nin temelini atmasını eleştirdi. 30 Mart’ta halkın yetki vermesi halinde Manavgat Belediyesi Kültür Merkezi’nin inşaatını durduracağına bildiren Enhoş, Başkan Sözen’in seçim tarihine kadar inşaatı durdurması gerektiğini, durdurmaması halinde harcanan her kuruş paranın çöpe gideceğini savundu.

Eski MHP’li Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol döneminde aynı yere Manavgat Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezi yapılma projesine CHP’lilerin konuyu yargıya taşıyarak durdurduğunu ve ihaleyi iptal ettirdiğini hatırlatan Enhoş, CHP’nin iptal ettirdiği yere kültür merkezi yaptırmasının çelişki oluşturduğunu kaydetti. Enhoş, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’liler dün MHP’nin sahip çıktığı kültür merkezi projesine sahip çıktıklar. Projenin durması için yargıya başvurdular. Anadolu’da bir söz var ‘Bu ne perhiz bu lahana turşusu’. Ben buradan Sevgili Başkan Sözen’e sesleniyorum. Seçim tarihine kadar kültür merkezi projesini durdur.”

HSYK’NIN YAPISININ DEĞİŞTİRİLMESİNE MİLLETÇE KARŞI ÇIKALIM

AKP iktidarının 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası kimyasının bozulmasına bağlı yargı üzerindeki baskıyı arttırdığını ifade eden Enhoş, iktidarın yargı ve kolluk kuvvetleri üzerinde bir an önce elini çekmesini istediklerini söyledi.

İktidarın yolsuzluk ve rüşvet olayı kendilerine dokundukça yargıyı kıskanç altına almaya devam ettiğini vurgulayan Enhoş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda böyle bir Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) olur mu diyerek vatandaştan ‘evet’ oyu istediğini ve 3 yıl içinde ne değişti de iktidarın HSYK’dan şikayet eder hale geldiklerini bu millete açıklamaları gerektiğini kaydetti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.