Akbaş: Bir Olduk, Birlik Olduk

MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı olan Ali Uğur Akbaş gittiği her yerde sevgi seliyle karşılanıyor. MHP Adayının tek sözü var. Adana’da sıkılmadık el, girilmedik kapı bırakmayacak olması. Bir olduk, bir olacağız mesajları vermeye devam ediyor. Ayağı yere basan vaatlerde bulunuyor. Akbaş: “Çukurova’nın makus talihini değiştireceğiz, her mahalleye bir projemiz var, maka için değil hizmet için adayım” diyerek destek istiyor.

MHP Genel Merkezi’nin aday olarak açıkladığı Akbaş, önemli projelerle belediyeye talip olduklarını söyleyen Akbaş: ‘Makam için değil hizmet için varım’ diyor. Ali Uğur Akbaş en önemli mesajlarından biri de “Adana’da girilmedik ev, sıkalmadık el “ bırakmayacaklarını, bütün adaylarla birlikte bir olup, birlik olacağız diyerek, MHP adaylarıyla birlikte yerel seçimlere asılacaklarını kaydediyor.

Ali Uğur Akbaş: “Çukurovalı hak ettiği yerde değil, beklediği hizmeti hiç alamadı. 4.5 yıldır ilçeye bir çivi bile takılmadı. Karslılarla fuar alanı arasını olduğu gibi elden geçireceğiz. Buralarda yürüyüş parkurları, turizme yönelik butik oteller şeklinde marka restoran ve kafeleri getireceğiz.” dedi. Adana’da en fazla ihmal edilen bölgesinin göl kenarı olduğunu vurgulayan Ali Uğur Akbaş, “Karslı bölgesi ilçe, Adnan Menderes Bulvarı ise Büyükşehir’e bağlı. Göl birçok şehre nasip olmayan bir güzelliğe sahip. Ama insanlar oralarda ailesiyle zaman geçiremiyor. Güvenlik sorunu ve keşmekeşlik var. Sadece arabalara binip başıboş insanların ellerinde alkol şişeleriyle kafa çektiği alan haline getirilmiş. Çukurova bölgesine bağlı olan yerleri ıslah edip oraya çok güzel mekanlar kazandıracağız.“ diye konuştu. Çukurova’nın yüzde 5’ten fazlasının engelli olduğunu kaydeden Akbaş, ancak engellilerin sokağa çıkamaz duruma getirildiğini aktardı. Engeliler için yollarda düzenlemeler yapacaklarını dile getiren başkan adayı, “Yüzüncü yıldan başlatıp iller bankası kavşağına kadar bisiklet yolu yapacağız. Hem sağlıklı yaşam hem de trafiği rahatlatma açısından böyle bir hizmet vereceğiz.”

HER MAHALLEYE SOSYAL TESİS
Başkan olması halinde her mahalleye bir sosyal tesis projelerinin olduğunu belirten Akbaş şöyle devam etti: “Bu tesislerde su ve çaydan para almayacağız. Buralarda mahalleliler çalışacak. Kar amacı gütmeyeceğiz. Her hangi bir işletmeciye verip de yüksek fiyatlar olmayacak. Mahallelinin kullanacağı tesisler olacak. Her mahalleye ayrı kuracağız. Ekonomik olacak. Buralarda insanlar çok cüzi paralar ödeyerek düğünlerini yapacak. Çok güzel bir kütüphane oluşturacağız. Spor alanları kuracağız. Vatandaş geldiğinde hem iyi vakit geçirecek hem spor yapacak hem karnını doyuracak. Çocuklar için oyun sahaları olacak. Üniversite öğrenciler için yurtlar ve bakıma muhtaçlara yönelik barınma merkezleri açacağız.”

YENİ EVLİ VE EVLENECEK KİŞİLERE 40-50 BİN LİRAYA KONUT
Yeni evlenen çiftlerin en büyük sorunlarının ev olduğunu vurgulayan Ali Uğur Akbaş, yeni evlenen ve resmi nikahına başvurmuş evlenecek kişileri sembolik fiyatla ev sahibi yapacaklarını vadetti. Toplu konut merkezi kuracaklarını anlatan Akbaş, “Yeni evlenenlerin en büyük sorunları ev. Kira sıkıntısı olunca evde sorunları artıyor. Ama evi olursa bir şekilde geçinip gidiyor insan. Bu günün şartlarında 40-50 bin lira gibi rakamlarla ve vadeli ödeme şartlarıyla yeni evlileri ev sahibi yapacağız. Seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Çukurova’da CHP’nin yüzde 30-40 oyu varsa karşısında da 60-70 sağ kesimin oyu var. İlçenin yapısı nedeniyle de sağ seçmenin MHP etrafında birleşeceğini düşünüyorum.“ şeklinde sözlerini tamamladı.

Ali Uğur AKBAŞ KİMDİR?

Ali Uğur AKBAŞ, 1963 yılında Adana’da doğdu. ilk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra iş hayatına atılarak İnşaat, Turizm, Petrol ve Nakliye sektörlerinde şirketler kurarak birçok faaliyette bulundu. Halen Cerenkent İnşaat ve Özaltınbaş Lmt. Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Türkiye ve Dünya’nın birçok şehrinde incelemelerde bulunan Ali Uğur AKBAŞ, özellikle şehir planlamaları, altyapı ve peyzaj düzenlemeleri konusunda birçok konferans ve panellere katılarak bizzat birçok organizasyonun içinde de yer almıştır. Bunların yanında başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede gençlik, spor ve kültürel etkinlere katılarak, ata sporumuz güreş başta olmak üzere çeşitli sportif faaliyetlere katılmış, maddi ve manevi desteklerde bulunmuştur.

İş dünyasının önde gelen iş adamlarından olduğu gibi spor dünyasında da birçok spor kulübün başkanlığını ve yöneticiliğini yapmaktadır. Adana Demirspor Kulübü’nün 2. Başkanlığını yürütmektedir. AYAMDER, Atlı Spor Kulübü, Salı Grubu başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütünün üyesidir. Aynı zamanda Çukurova Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin Mütevelli Heyet Başkanı olarak birçok kültürel ve bilimsel araştırmaların yapılmasına katkı sağlamıştır.

Ali Uğur AKBAŞ, tam anlamıyla herkesin kolaylıkla ulaşabileceği, insanların her türlü derdini paylaşabileceği, içinizden biri olarak gönlünüzün başkanı olacaktır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.