ALİAĞA BELEDİYESİ ŞEHR-İ RAMAZAN’A HAZIR

ALİAĞA BELEDİYESİ RAMAZAN AYI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

ALİAĞA’DA CAMİİLER RAMAZAN’A HAZIR. ALİAĞALILAR HER AKŞAM BELEDİYE İFTAR SOFRASINDA BULUŞACAK

CAMİİLERİN TEMİZLİKLERİNİ YAPARAK RAMAZAN’A HAZIRLAYAN ALİAĞA BELEDİYESİ, HER GÜN BİN 1200 KİŞİYE İFTAR VERECEK

ALİAĞA BELEDİYESİ
ALİAĞA- İZMİR (08.07.2013)- Aliağa Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için tüm hazırlıklarını tamamladı. Aliağa, bereket ve kardeşlik ayı olan Ramazan’ı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine dolu dolu geçirecek. Belediye yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan’da kentin iki ayrı noktasına iftar sofrası kuracak.

İFTAR SOFRASI KURULACAK, YAŞLILARA EVLERE GÖTÜRÜLECEK
Aliağa Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında hizmet verdiği “İftar Sofrası” bu yıl Cumhuriyet Meydanı yanında, Engelsiz Parkı karşısındaki açık alanda kurulacak. Belediye Ramazan boyunca her gün bin 200 vatandaşa iftar yemeği verecek. Aliağa Belediyesi, Evinde yemek pişirme imkânı olmayan yaşlı, yoksul, bakıma muhtaç yaklaşık 200 kişinin iftar yemeğini de her gün evlerine götürecek
Belediye, Aliağa kent merkezinin yanı sıra Helvacı’da da iftar sofrası hizmet verecek. Helvacı Orta Camii bahçesinde kurulan belediye iftar sofrasında yaklaşık 250 vatandaşın her gün oruçlarını açması sağlanacak.

CAMİLERİN TEMİZLİK İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
Öte yandan Aliağa Belediyesi tarafından Ramazan hazırlıkları kapsamında camilerin temizlik işlemleri tamamlandı. Cami halıları, hayırseverlerin de desteğiyle cemaatin temiz ve hijyenik bir ortamda ibadet edebilmeleri için yıkandı. Cami bahçeleri baştanbaşa temizlendi. Belediye Zabıta ekipleri halkın hijyenik ve sağlıklı gıdalar tüketmelerini sağlamak amacıyla fırın, pastane ve lokantalarda denetimlerini sıklaştırdı.

BAŞKAN OĞUZ: “MÜBAREK RAMAZAN AYINI, RUHUNA UYGUN BİR ŞEKİLDE YAŞAMAYI DİLİYORUM”
Aliağa’nın Ramazan ayına hazır olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz: “Vatandaşlarımızın bereketin ve kardeşlik ayını en iyi şekilde yaşamaları için hazırlıklarımızı tamamladık. Cami temizliklerinden, halıların yıkanmasına kadar ekiplerimiz birçok çalışmayı yaptı. Bereketin, kardeşliğimizde, birlik ve beraberliğimizde olduğunu bilerek, mübarek Ramazan ayını, ruhuna uygun bir şekilde yaşamayı diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza, sağlıklı, mutlu ve huzurlu, bereket içinde bir Ramazan ayı yaşamalarını diliyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.