Belediye, Elektriği Kesilince Dedaş Binasını Mühürledi

Mardin Belediyesi’nin ödenmeyen 4 milyon 284 bin liralık elektrik borcu yüzünden bazı birimlerinin elektriğini kesmesi üzerine belediye de DEDAŞ’ın hizmet binasını imara aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi.

DEDAŞ, önceki gün Mardin Belediyesi’nin ödenmeyen 4 milyon 284 bin liralık borucu yüzünden hizmet binasından sonra bugün de şehir merkezine içme suyu sağlayan 6 pompa istasyonunun elektriğini keserek, kentin tamamını susuz bıraktı. Bunun üzerine Mardin Belediyesi’ne bağlı İmar Müdürlüğü ve zabıta ekipleri de mesai saati bitiminin ardın, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile birlikte, Nur Mahallesi’nde bulunan DEDAŞ İşletme Müdürlüğü’ne gelerek imar durumuna aykırı olduğu gerekçesi binayı mühürledi.

DEDAŞ personelinin içerde işlemlerine devam ederken gerçekleştirilen mühürleme çalışmasına Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da bizzat katılarak eşlik etti. Başkan Ayanoğlu, DEDAŞ binasının imara aykırı olduğu için mühürlendiğini belirterek, “İmara aykırılık durumu söz konusu. İnsanların can ve mal güvenliğini düşünerek, yasal çalışmamızı gerçekleştirdik. İmar Müdürlüğü’ndeki arkadaşlarımız burada çalışan insanların can ve mal güvenliğini göz önünde bulundurarak böyle bir çalışma gerçekleştirdiler. Yasal süreç devam edecek” dedi.

İmara aykırılık saptanırsa binanın yıkılıp yıkılmayacağı yönündeki bir soru üzerine Ayanoğlu, “Durum encümen arkadaşlarımız tarafından komisyon toplantısına getirilecek ve konuyla ilgili yasal prosedür devam edecek” yanıtını verdi.

DEDAŞ Müessese Başmüdürü Tekin Türk, bina ile ilgili herhangi bir sorumluluklarının bulunmadığını ifade ederek, “Bizim bina ile hiçbir sorumluluğumuz yoktur. Her şey yasal açma ruhsatı ile müracaat edilmiştir. Ama halen bizlere bir bilgi verilmedi. 1990 yılından beri binanın fazla kat yapıldığı ve çalışma ruhsatın olmadığını şuanda sizden öğreniyoruz” diye mühürlemeye tepki gösterdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.