Erzincan Belediyesi’nden Engellilere Destek

erzincan-belediyesinden-engellilere-destek-2Toplumun her kesimin ve özellikle dezavantajlı gurupların her problemi ile yakından ilgilenen Erzincan Belediyesi, engelli vatandaşların da sorunlarıyla birebir ilgileniyor.

Her insanın bir engelli adayı olduğunu belirten Çakır: “Engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir hayat sürdürebilmeleri bizim için çok önemli. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı güçlü bir şekilde daha da ileriye götürmek, her vatandaşımızın yardımına koşmak bizlerin görevi. Erzincan Belediyesi olarak, engellilerimizin hayatlarında en ufak bir kolaylık sağlayabildiysek ne mutlu bizlere” dedi. Çakır ayrıca bu araçları ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak üzere Erzincan Belediyesine gönderen hayırsever vatandaşımıza teşekkür etti. Gerçekleşen ziyarete Belediye başkanı Yüksel Çakır’a Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci, Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti İl Başkanı Burhan Çakır ile partililer, Beyazay Derneği başkanı Yunus Kılıç, Kızılay Mahallesi Muhtarı Hakan Sudaş ve Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Fehmi Çınar eşlik ettiler. AK Parti il Başkanı Burhan Çakır ise açıklamasında “Sosyal devlet ilkesi kapsamında engelliler ile alakalı olarak AK Partili Belediyeler ve özellikle belediye başkanımız Yüksel Çakır özel bir hassasiyet göstermektedir. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.Akülü sandalyelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan engelli vatandaşlar da Belediye Başkanı Yüksel Çakır’a teşekkür ettiler. Araçlar saatte 8 kilometre sürat yapabilirken, kesintisiz 70 kilometre yol alabiliyor.

Toplumun her kesimin ve özellikle dezavantajlı gurupların her problemi ile yakından ilgilenen Erzincan Belediyesi, engelli vatandaşların da sorunlarıyla birebir ilgileniyor. Bu dönemde toplu taşıma araçlarında engelli uyumlu otobüsleri hizmete sunan belediye, inşa ettiği kaldırımlarda ve özellikle çarşı girişlerinde engelli rampaları oluşturdu. Bir adet tekerlikli sandalye aparatlı engelli nakil aracını hizmete sunarak, telefonla her başvuran engellinin yardımına hiçbir ücret talep etmeden koşan Erzincan belediyesi, ayrıca onlarca tekerlikli sandalye dağıttı. Son olarak akülü engelli araçlarını ihtiyaçlı ailelere ulaştıran belediye bu son çalışması ile de engellilere verdiği önemi bir kez daha ortaya koymuş oldu. Kızılay ve Mimar Sinan Mahallelerinde ikamet eden iki engelli vatandaşı evlerinde ziyaret ederek akülü engelli aracı hediye eden Başkan Çakır, Sosyal Belediyecilikte çığır açan ve vatandaşlara her alanda hizmet etmeye çalışan Erzincan Belediyesinin, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına hizmetlerini sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: IHA