MHP Seyhan adayı Çalışkan, 3 sembol makamda dua edip seçim çalışmasına başladı

mhp-seyhan-caliskan-kMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan, seçim kampanyasını Ulu Cami’de cuma namazı sonrası 3 sembol makama yaptığı ziyaretlerle başlattı.

Cuma namazını Ulu Cami’de kılan Abdullah Çalışkan, daha sonra Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Yüreğir Belediye başkan adayı Yücel Bayram, Çukurova Belediye başkan adayı Ali Uğur Akbaş ile birlikte Ziyapaşa Parkı’nda bulunan Ramazanoğlu ailesine ait mezarlığa geçti.

MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı burada yaptığı konuşmada Seyhan için anlamlı bir seçim startı verdiklerini söyledi. Büyükşehir, Seyhan ve tüm ilçeleri kazanacaklarını ifade eden Kanlı “Seyhan Belediye Başkan adayımız Abdullah Çalışkan’ın bu anlamlı seçim başlangıcının başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum.” dedi.

Ramazanoğlu Beyliğinin mekanında seçim startı verdiklerini anlatan Abdullah Çalışkan, “Neden burayı seçtik, burası Ramazanoğlu Beyliğinin mekanıdır. Ramazanoğlu beyliği Müslüman Türk milletine Adana’yı yurt yapan tarihi bir beyliktir. Onlara selam olsun. Şu an içinde bulunduğumuz mekanları Ramazanoğlu beyliği yaptırmıştır. Vatanımızı buraya kadar kanlarıyla getiren; Ramazanoğlu ve Osmanlı beylikleri başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetini kuran tüm paşalarımızın, askerlerimizin, sivillerimizin, şühedanın hepsini rahmetle anıyoruz.” dedi.

Grubun sonraki durağı ise Kurtuluş Savaşı’nın Adana’daki önderlerinden Şeyh Cemil Nardalı’ya ait Cemil Nardalı Konağı oldu. Buradan Şeyh Cemil Nardalı türbesine geçen Çalışkan, Nardalı ve kurtuluş savaşı şehitleri için dua etti. Akkapı Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneğini de ziyaret eden Çalışkan ve beraberindekiler daha sonra 1909 Ermeni olaylarında şehit olan Adanalıların yattığı Yeşiloba şehitliğine geçti. Burada şehitler anıldı ve dualar edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.