Çubuk’ta Ramazan Denetimleri Yapıldı


Çubuk Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, Ramazan öncesi ilçe genelinde gıda üretimi yapan işletmeleri denetlerken, kurallara uymadığı tespit edilen iş yerlerine uyarı ve cezalar uyguladı.
Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla rutin kontrollerini sıklaştıran zabıta ve sağlık ekipleri, ekmek ve simit fırınlarının yanında kasap, pastane, dondurmacı, lokanta ve marketlere sabahın ilk saatlerinden itibaren denetim yaptı.
Ramazan öncesi denetimlerde, başta fırınlar olmak üzere, kasap, pastane, lokanta, market ve dondurmacılarda çalışanların kılık kıyafetleri, portör muayene kayıtları, işyerlerinin temizliği, ham maddelerin saklanma şartları, soyunma odaları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve ürünlerin gramajları titizlikle incelendi. Zabıta ekipleri ve gıda mühendislerinin yer aldığı denetim ekipleri, ambalaj içerisindeki ürünleri, pidelerin gramajını, imalat yerlerinin ve çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığını yerinde denetledi.
İlçedeki 85 iş yerini denetleyen zabıta ve sağlık ekipleri, sağlık koşulları yetersiz olduğu gerekçesiyle 5 iş yeri hakkında suç zaptı tuttu.
Denetim ekipleriyle birlikte şafak vakti ilçedeki ekmek fırınları ile simit ve tatlı imalathanelerini denetleyen Başkan Özden, göreve geldiği günden bu tarafa hijyen koşullarına özen göstermeyen işletmelere müsaade etmediklerini belirtti. Kurallara uymayan işletmelere her türlü yaptırımı uyguladıklarını anlatan Başkan Özden, kurallara uyan tüm esnafa da vatandaşları adına teşekkür ettiğini söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:
’’Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek durumundayız. Bunun için göreve geldiğimiz ilk günlerde ilk olarak esnafımıza sağlık gıda üretimi konusunda çeşitli eğitimler verdirdik. Ayrıca ekiplerimizde kontroller sırasında uymaları gereken kurallar konusunda esnafımıza bir nevi rehberlik etti. Bunun yanında bu gün olduğu gibi denetimlerimize ara vermeden devem edildi. Tüm bu çalışmalarda temel amacımız ilçemizdeki gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamaktır. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmek başta olmak üzere, gıda üretimleri sırasında gerekli hijyen koşullarına özen gösterilmesi ve kurallara uygun üretim yapılması için denetimlerimizi Ramazan ayı içerisinde de aralıksız sürdüreceğiz.’’
Yapılan denetimlerde genel itibarıyla esnafın çalışma koşullarının kendilerini memnun ettiğini ifade eden Başkan Özden, vatandaşların alışveriş yaparken karşılaştıkları olumsuzlukları ‘Alo 153’ e haber vermelerini istedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.