Akara’da mevsim değişti sorun değişmedi

Konya Yolu’ndaki genişletme çalışmalarının üstünden 6 ay geçmesine rağmen Alparslan Türkeş Caddesi ile Konya Yolu kesişimine kaldırım yapılmadı. Vatandaşlar, “Bölgede birçok yurt var. Öğrenciler araçların arasında” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında gerçekleştirdiği yol genişletme çalışmasının üstünden aylar geçmesine rağmen, Alparslan Türkeş Caddesi ile Konya Yolu’nun kesiştiği bölgede halen kaldırım yapılmadı. Merhum Alparslan Türkeş’in mezarının çevresindeki yola kaldırım yapılmadığı için vatandaşlar, yolda yürümek zorunda kalıyor. Kaldırım olmadığı için araçların arasında yürümek zorunda kalan vatandaşlar da duruma, “Yolu yaptılar ve üzerinden aylar geçti. Konya Yolu’ndaki bütün kaldırımlar tamamlandı ancak bu bölge halen onarılmadı” şeklinde tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLER YOLDA YÜRÜYOR
Çevredekiler, Alparslan Türkeş Caddesi ile Konya Yolu’nun kesiştiği 100 metrelik mesafenin yanı sıra Konya Yolu’nun Gölbaşı istikametine doğru da yaklaşık 70 metrelik bir bölümde kaldırım olmadığına dikkat çekti. Bölgede üniversite öğrencilerinin kaldığı birçok yurt olduğununa dikkat çeken vatandaşlar, şöyle konuştu: “Okula gidip gelen öğrenciler kaldırım olmadığından araçların yanında yürüyor. Trafiğin oldukça yoğun olduğu bu kavşak yayalar için büyük tehlike arz ediyor. Dikkatsiz bir sürücü bir anlık dalgınlıkla büyük bir felakete yol açabilir. Bir an önce kaldırım yapılsın.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.