Büyükşehir’e İmrahor davası

İmrahor Vadisi’nin ranta açılmak istendiği iddiasında bulunan Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesi Başkanı Orhan Sarıaltun, “100 bin kişilik nüfusun yaşayabileceği bir konut yapılaşmasının önü açılıyor. Yani ortada koruma değil rant yaratan bir proje var” diyerek Büyükşehir’e dava açacaklarını söyledi.

Ankara Hürriyet’in önceki gün, “Bunun adı katliam” başlığıyla manşetine taşıyarak gündeme getirdiği, İmrahor Vadisi’nde yaşanan çevre felaketiyle ilgili olarak, Büyükşehir ve Çankaya belediyelerinin ardından Şehir Plancılar Odası Ankara Şubesi de bir açıklama yaptı. Oda Başkanı Orhan Sarıaltun, şöyle konuştu:
“Yıllardır belediyeler dahil ilgili tüm kuruluşlarca korunmasının önemi belirtilen İmrahor Vadisi’nde bilinçli bir başıboşluk yaratılarak, bölge ranta açılmaya uygun hale getiriliyor. Kamuoyu oluşturulduktan sonra ilk adım olarak Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı 21.10.2013 tarih ve 1888 sayılı kararı ile onaylanan Çankaya ilçesi, Mühye ve Karataş mahalleleri ile İmrahor Vadisi’ne yönelik 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı Revizyonu plan kararları ile, 100 bin kişilik nüfusun yaşayabileceği bir konut yapılaşmasının önünü açılıyor. Yani ortada koruma değil rant yaratan bir proje var.

RAPORUMUZU TAMAMLADIK
Bu nedenle kentin açık yeşil alanlarının son kalan en önemli parçası olan İmrahor Vadisi, koruma-kullanma dengesini gözeten, yapılaşmadan uzak, açık ve yeşil alan kullanımlarının öncelikli olduğu bir yaklaşımla, çevresel ve ekolojik değerleri dikkate alan bir planlama anlayışı ile geliştirilmesi gerekmektedir. Yıllardır belediyeler dahil ilgili tüm kuruluşlarca korunmasının önemi belirtilen İmrahor Vadisi’nde mevcuttaki durum ise tam tersi bir görüntü vermektedir. 21.10.2013 tarih ve 1888 sayılı karar alınan karar bunun kanıtıdır. Bu planın çevreye oluşturacağı olumsuz etkileri ve Ankara kentine vereceği zararları öngörerek bunu önlemek ve zaten yetersiz olan kentin son kalan açık alanının korumak amacıyla Şehir Plancıları Odası Ankara Şube olarak iptali için dava açmaya karar verdik. Bu yöndeki kamu yararına ve şehircilik ilkelerine aykırılığını açıklayan gerekçeli raporumuz tamamlandı ve yakın zamanda dava açılacak.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.