10. GÖKBEL GÜREŞ FESTİVALİ BÜYÜK BİR COŞKU VE KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Alanya Belediyesi’nin düzenlediği 10. Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali haftasonu Gökbel’de siyasilerin yoğun ilgisi ve binlerce vatandaşın katılımı ile yapıldı. Güreşlerin başpehlivanı, rakibi Şaban Yılmaz’ı yenen Osman Aynur oldu. Ağalık ise 350 bin TL ile geçen yılın ağası Kasımoğlu Kerim Yılmaz’da kaldı.

GÜREŞLERE KATILIM ÇOK YÜKSEKTİ
Bu yıl 10.’su düzenlenen Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali’nin ikinci günü halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Festivale, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Antalya İl Yönetimi, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gol Kralı Tanju Çolak, Albimo Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, turizmciler, yerleşik yabancılar ile vatandaşlar katıldı.

Gökbel Güreşleri Alanya Müftüsü Mustafa Topal’nı okuduğu duayla başladı. Vatandaşlar er meydanı girişinde davul-zurna eşliğinde karşılandı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol mensuplarıyla er meydanını dolduran halkı selamladı.

MENDERES TÜREL, “GELENEKLERİMİZ MİLLİ BİRLİĞİMİZİN EN GÜZEL GÖSTERGESİDİR”
Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması adına düzenlenen Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreş Festivali’nin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğine inandığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Yörük kültürümüzü yaşatmak için dünya çapında bir yörük festivali yapmak için çalışıyoruz. Bu gelenek ve göreneklerimizi bizden sonraki nesillere de aktarmak zorundayız. Bu geleneklerimiz milli birliğimizin en güzel göstergesidir. Bu başarılı organizasyonu düzenleyen Belediye Başkanımızı tebrik eder, emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

VURAL, BAŞKAN YÜCEL’İN BÖLGE İÇİN BİR ŞANS OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Festivalde söz alan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Alanya için bir şans olduğunu söyleyerek, başarılı daha bir çok hizmete imza atacağına inandığını kaydetti. Vural, ” Herşey er meydanındaki gibi olsun. Herşey mertçe güreşe tutuşan pehlivanlar gibi olsun. ” dedi. MHP Grup Başkanvekili Vural, Kırkpınar pehlivanlarının da mücadele ettiği ata sporu güreşlerin Gökbel Yaylası’nda düzenlenen festivalle yaşatılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YILMAZ, İKİNCİ KEZ GÜREŞ AĞASI
Geçen yılın güreş Ağası Kasımoğlu Kerim Yılmaz, bu yılki ihaleyi de 350 bin TL. karşılığında alarak, 2014 yılının da güreş ağası olarak ağalığı kimseye kaptırmadı. Ağalığı ikinci kez alan Kerim Yılmaz’ı güreşçiler, spora verdiği destekten dolayı omuzlarda taşıdı.

BENGÜTÜRK TV’DEN 2 GÜN CANLI YAYIN YAPILDI
10. Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 2 gün boyunca Bengütürk TV’den canlı yayınlandı. Güreşlere katılamayan ve Alanya dışında yaşayan vatandaşlar evlerinde güreşleri izleme imkanı buldu.

TELGRAFLA DESTEK VERDİLER
10. Geleneksel Gökbel Yağlı Güreşleri’ne katılamayan Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile Şevkat Çetin ve bölge belediye başkanları çektikleri telgraflarla festivale destek verdiler.

YÜCEL PLAKET VERDİ
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’a, Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’a, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal’a, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’e, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse’ye, MHP İl Başkanı Osman Çetin’e, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar’a, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’e, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Çınar ve protokol üyelerine plaket ile günün anlam ve önemini anlatan hediyeler verdi.

BAŞPEHLİVAN OSMAN AYNUR
30 başpehlivan ve 400’e yakın güreşçinin er meydanında ter döktüğü Gökbel Güreşleri’nin finalinde Osman Aynur ve Şaban Yılmaz finale kaldı. Osman Aynur, rakibi Şaban Yılmaz’ı mağlup ederek başpehlivan oldu. Başpehlivan Osman Aynur’a madalya ve kupasını Başkan Yücel takdim etti.

Diğer boy ve kategorilerde ise ; Başaltı kategorisinde, Durmuş Altın, büyük ortada Dündar Şen, küçük orta büyükte Kadir Tuna, küçük orta küçükte Recep Duygulu, deste büyükte Cengizhan Şimşek, deste ortada Hasancan Güzeller, destek küçükte de Hasan Karpuz, Tozkoparan kategorisinde Kadir Körk, teşvik iki kategorisinde Adem Emir oğlu, minik iki kategorisinde Alperen Semercioğlu, minik bir kategorisinde Bayram Berk Karacan birinciliği elde etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.