Denetim Komisyonu Eğitimi Başladı

Denetim Komisyonu Egitimi-kBelediye Akademisi kapsamında düzenlenen Denetim Komisyonu Eğitimlerinin birinci grup eğitimi Afyonkarahisar’da başladı.

Belediye başkanları,belediye başkan yardımcıları, denetim komisyonu üyeleri ve meclis üyelerinin katılımyla 3 grup halinde düzenlenecek olan eğitimlerin ilki 17-18 Ocak, ikincisi 20-21 Ocak, üçüncüsü ise 23-24 Ocak 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Birliğimiz Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen yaptığı açılış konuşmasında, denetim komisyonlarına ve denetim komisyonlarının belediyeler için önemine değindi. Eğitim çalışmalarının yanısıra belediyelerimiz lehine yapılan hukuki çalışmalarımıza da konuşmasında yer veren Sökmen, kanunların hazırlanma sürecinde Birliğimiz tarafından belediyelerimiz yararına görüş sunulduğunu ifade etti. Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve konuşmacı uzmanlara teşekkürlerini sunan Sökmen sonrasında konuşmasını sonlandırdı.

275 kişinin katılım sağladığı eğitimde Belediye Meclisinin Görev ve Yetkileri’nden İhtisas ve Denetim Komisyonunun Oluşumu’na, Belediye Taşınır ve Taşınmazlarının Satışı ve Kira İşleri’nden Belediyelerde Kamu Zararı Uygulaması konularına kadar birçok konuda iki gün süresince uzmanlar tarafından sunumlar yapılacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.