İşte CHP’nin Şanlıurfa adayı

CHP Şanlıurfa’da, BDP’li Osman Baydemir’in karşısına kadın aday çıkardı.
Yerel seçimlerde en çekişmeli yerlerden biri de Şanlıurfa olacak. AKP’nin Eşref Fakıbaba’nın yerine aday gösterdiği eski Vali Celalettin Güvenç, BDP’nin Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yarışacağı seçimlerde, CHP de kadın aday Hale Soran’ı çıkardı. MHP ise, Urfaspor eski Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu’nu aday gösterdi.

Şanlıurfa’ya hanım ağa
CHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak tercihini bayan aday Hale Soran’dan yana kullandı. İstanbul doğumlu olan Soran, Kızılay Özel Hemşirelik Koleji ve Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. Doçent olan eşinin tayiniyle birlikte 1991′de Şanlıurfa’ya yerleşti. Tıp Merkezlerinde idari müdür olarak çalıştı. CHP daha önce de Rize Belediye Başkan adayı olarak da kadın aday İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mine Orhon’u aday göstermişti. Yerel seçimlerde, Aydın’da yine mevcut kadın başkan Özlem Çerçioğlu ile yarışacak olan CHP’nin, birçok ilçede de kadın adayı bulunuyor.