Soyer’den bir kıyak da Bayraklı Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerini borç batağından kurtarmak için başlattığı gayrimenkul alımı uygulamasını Bayraklı’ya da taşıdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerini borç batağından kurtarmak için Karşıyaka, Seferihisar ve Menderes Belediyeleri’nden başlattığı gayrimenkul alımı uygulamasını Bayraklı’ya da taşıdı. Bayraklı Belediyesi, Mansuroğlu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Kız Öğrenci yurdu önündeki 2 bin 96 metrekare büyüklüğündeki arazisini 11 milyon 529 bin bedelle Büyükşehir’e devredecek. Büyükşehir Belediyesi bu parayı üç eşit taksitle Bayraklı Belediyesi’ne ödeyecek. Büyükşehir bu araziye çok amaçlı pazaryeri yapacak. Proje tamamlandığında Özkanlar Pazaryeri burada kurulacak. Özkanlar Pazaryeri’nin mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından Bayraklı Belediyesi yer arayışına girmiş, belediye en uygun yerin şu an otopark olarak kullanılan Mansuroğlu Mahallesi’ndeki 2 bin 096 metrekarelik alan olduğuna karar vermişti.

SANDAL, SOYER’LE ANLAŞTI

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın konuyu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le paylaşması üzerine Soyer’in onayıyla 2 bin metrekarelik arazi pazaryeri yapılması için 11 milyon 529 bin bedelle Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.