HÜSEYİN SÖZLÜ, “MEDYAYLA SEVİYELİ MÜNASEBETTEN YANAYIM”

“HALK VE KAMU YARARINA, OBJEKTİF ÇALIŞAN BASIN, ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİDİR”

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ BASIN YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI. BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ, TÜRK DEMOKRASİSİNİN KOKLEŞMESİNDE BASINA ÖNEMLİ GÖREV DÜŞTÜGÜNÜ VE HALKIN, KAMUNUN YARARINA ÇALIŞAN, OBJEKTİF GAZETECİLİK GÖREVİNE YERİNE GETİREN MEDYA KURULUŞLARININ TÜRKİYE’NİN HER AÇIDAN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKI KOYACAĞINI İFADE ETTİ.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Basın Yarışması Ödül Töreni’nde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerel basını çok önemsediğini ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Bünyesi’nde ulusal basının Adana ayağında hizmet veren değerli gazeteciler de bulunduğunu söyledi.

TÜRK DEMOKRASİSİNİN KÖKLEŞMESİNDE BASINA ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR

Basının demokrasi kültürlerinde, halkı bilgilendirme, aydınlatma ve kamu yararı gözetme, halkın menfaatlerini koruma noktasında çok önemli görevler üstlendiğini belirten Başkan Sözlü, “Bu görevi, bu çerçevede yerine getirme noktasındaki bir gayret, bir samimi duruş, bir mücadele elbette takdire şayandır. O duruş ki demokrasiyi çağdaş ölçülerde geliştirecek, Türk demokrasisini Cumhuriyet değerleriyle bütünleştirerek, Cumhuriyet ve Demokrasi ikilisini köklü bir ayağa sahip kılarak sarsılmaz bir hale getirecektir. Onun için basın ordusuna Türk demokrasisinin kökleşmesi hususunda büyük görevler düşmekte” dedi.

BASINLA SEVİYELİ MÜNASEBETTEN YANAYIM

Basınla, medyayla seviyeli bir iletişim içinde bulunma amacı taşıdığını kaydeden Başkan Sözlü, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak şunu ifade edeyim ki; bu saydığım ölçüler içerisinde Adana basınıyla seviyeli bir münasebeti her zaman için arzu ediyorum. Seçim kampanyası döneminde hepiniz takdir edersiniz ki hiç bir basın yayın organıyla ‘ahbap çavuş ilişkisi’ne girmedim. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız döneminde de, müsadenizle şunu rahatlıkla ifade ederim; Büyükşehir ve Adana yerel basını münasebetleri hususunda da yeni bir dönem başlamıştır. Bizim yoğurt yiyişimiz öyle ama Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün gazetelere, basın yayın kuruluşlarına ve gazetecilere hakikaten hakkaniyetli, adaletli bir yaklaşımımız olacaktır. Kimsenin hakkını yemeden iletişim içinde olacağız. Yerel basının da bu saydığımız değerlerin, çağdaş, demokratik kültürün Adana’da kökleşmesi hususunda kendi üzerine düşeni yapmasını arzu ederim. Bunun için de bize ne düşüyorsa onu yapacağız. Onun ötesi bizde olmayacak” diye konuştu.

CUMHURİYET-DEMOKRASİ BÜTÜNLEŞMESİ, OBJEKTİF BASINLA GERÇEKLEŞECEK

Başkan Sözlü, sözlerini şöyle südürdü: “Zaten Türkiye genelinde basın yayın organlarının tasnifi konusunda ifade edilen kavramlar da çok hoşumuza gitmiyor. Bir dönem yandaş basın, merkez basın tanımlamaları yapılıyordu. Son dönemde buna havuz medyası yakıştırması da eklendi. Basın camiası tasnif edilmekte, patronların hassasiyetine ve yönelimine göre gazetelerin pozisyonu belli olmaktadır. Bu durum da Türk basınında bir gurup kuruluş ve gazetecinin ne yazık ki çağdaş demokrasi kültüründe arzu ettiğimiz tarife uymadığını ya da olmasını arzu ettiğimiz özelliklere, içeriğe sahip bulunmadığı gerçeğini ortaya koyuyor. İnşallah, gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi, basın kuruluşlarının bütünüyle halkın menfaati için ve objektif çalıştığı Türkiye’ye çok uzak değiliz. Basın bu özelliklere sahip olduğunda Türkiye demokrasisini geliştirecek, çağdaş zemine oturtacak, böylece Cumhuriyet-Demokrasi bütünleşmesi bir gün kelimenin tam anlamıyla teşekkül edecektir.”

ADANA’NIN GAZETECİLERİNİ BASIN EMEKÇİLERİ, FİKİR İŞÇİLERİ OLARAK KABUL EDİYORUM

Adana’nın gazetecilerini farklı bir yere koyduğunu ifade eden Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı, “Ben Adana’nın gazetecilerini bu inandığımız ve gerçekleşmesini istediğimiz değerler çerçevesinde mücadele eden basın emekçileri olarak kabul ediyorum ve bu şekilde görüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yarışmaya katılan arkadaşlarımızı ve ödül alanları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ve Başkanı Cafer Esendemir’i böylesine seviyeli bir beraberliği tesis ettiği için canı günülden tebrik ediyorum.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.