UNESCO yaratıcı şehirler ağı 13. genel kurul toplantısı yapıldı

Kütahya Belediyesi’nin de katıldığı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 13. Genel Kurul Toplantısı İtalya’nın Fabriano şehrinde gerçekleşti.

İtalya’nın Fabriano kentinde düzenlenen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 13. Genel Kurul Toplantısında katılımcılara hitap eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Kütahya, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinden beri, yüzyıllardır ateşin ve toprağın sırrının saklandığı şehirdir. Şehrin ambiyansının büyüsü ve el değmemiş kültürü, kendi sakinleri tarafından da keşfedilmeyi beklemektedir, dedi.

KÜTAHYA YARATICI ŞEHİR OLARAK TESCİLLENDİ

580.000 Nüfusu ile zengin yer altı kaynaklarıyla dünya bor rezervinin %40’ına sahip olan Kütahya, Türkiye’nin batısında, İzmir ve Ankara illerinin arasında yer aldığını ifade eden Başkan IŞIK; 31 Ekim 2017’de şehrimizin tarihinde yeni bir sayfa açtık. Çinisiyle ünlü Kütahya, Zanaat ve Halk Sanatları alanında UNESCO Yaratıcı Şehir olarak tescillendi. Bu konuda destek olan tüm şehirlere teşekkür ediyoruz. Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin uygulanması çerçevesinde Kütahya, kültürün sürdürülebilir bir şehir olma yolunda büyük role sahip olduğunu gösterme şansına sahip. Bu gündemde sunulan amaçlar, hedefler ve eylemler Yaratıcı Şehir Kütahya’nın zorlukların üstesinden gelmesi ve yeni başarılar elde etmesi için rehberlik edecektir, şeklinde konuştu.

HARİKA BİR TOPLULUĞUN PARÇASIYIZ

Başkan IŞIK; Gelişmiş ve daha esnek bir şehir olmak için bir plan hazırlamak yeterli değildir, bilakis planın gerekliliklerini takip etmek gerekir. Bu nedenle son iki yılda, dünyadaki şehirlerle akıllı ve etkin bir ilişki kurmaya gayret ediyoruz. Bugün hepimiz, Yaratıcı Şehir Kütahya’nın, kültürel endüstrilerde ulusal olarak tanınan önemli bir şehir olduğunu görüyoruz. Her gün Kütahya halkından topluma olan tutkularından, şehrimizi ve cömertlik ruhunu inşa etme taahhütlerinden ilham alıyorum. Kütahya’yı yurtiçinde ve yurtdışında temsil eden, enerjilerini ve coşkusunu adamış sanatçılara sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz. Böyle harika bir topluluğun parçası olmaktan gurur ve onu duyuyorum, dedi.

KÜTAHYA’YA DAVET ETTİ

Önümüzdeki yıllarda önce Zanaat ve Halk Sanatları alanındaki şehirleri daha sonra tüm UNESCO yaratıcı şehirleri Kütahya’ya davet eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Ağa katkı verme amacıyla önümüzdeki dönemlerde koordinatör yardımcılığı ve hatta koordinatörlük görevlerini üstlenmek istiyoruz. Hep birlikte, şehrimiz ve ağ için en iyisini yapmaya devam edeceğiz, ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanları ve Koordinatörlerin katıldığı toplantıya; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, AB Dış İlişkiler Proje Birimi ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Projesi Koordinatörü Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Mehmet ZENCİ, Zafer Kalkınma Ajansı Proje Uzmanı Utku ÇİL katıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.