Çubuk Belediyesi Ramazan Hazırlıkları Tamamladı

Çubuk Belediyesi Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlarken Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ramazan dolayısıyla Çubuk Belediyesi olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve çok hareketli geçecek Ramazan akşamları planladıklarını bildirdi.
Mahallemizde Ramazan programı, iftar programları, kardeş aile projesi, erzak yardımı, limonata dağıtımı ve ilçedeki tüm camilerin temizlenmesi için hazırlıkları tamamlayan Çubuk Belediyesi, ramazana özel bir dizi faaliyet planladı.

-Çubuk Belediyesi Genç kuşaklara Ramazan kültürünü tanıtacak
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan’ın atmosferine uygun etkinlikler yapacaklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, belediye olarak Ramazan ayında üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacaklarını belirtti.
Başkan Özden, sözlerine şöyle devam etti:
“Belediye olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan etkinliklerimizi bu yılda, huzur, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayına özel bir şekilde hazırladık. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan program içerisinde ulusal ve bölgesel kültür içerikli birçok etkinlik yer almakta. Çeşitli resmi makamlardan aldığımız bilgi ve Sosyal Yardımlaşma İşleri Müdürlüğümüz tarafından evlerinde bizzat yapılan incelemeler sonucunda belirlenen ihtiyaç sahiplerine Ramazan paketi yardımı yapılacak. Aralarından bizzat benimde olduğum başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye personeli ve gönüllülerden oluşacak heyet ‘Kardeş Aile Projesi’ kapsamında şehit aileleri ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz iftar sofralarında ziyaret edilecek. Ayrıca bu yıl ilk defa ‘Gönül Köprüsü Projesi’ başlatılarak ihtiyaç sahiplerine ev eşyaları ve yeni kıyafetler alınarak dağıtımları da yapılacak. Bunun yanında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Bayramda öksüz ve yetim çocuklarımız giydirilecek.’’
-Çubuk Belediyesi Ramazan Etkinliklerini Mahallelinin Ayağına Götürecek
Bu yıl Ramazan etkinlikleri sadece Atatürk Parkında olmayacağını kaydeden Başkan Özden, etkinliklerin Atatürk Parkı’nın yanında Dumlupınar, Yenice, Akkuzulu Mahalleleri ve merkez mahallelerde Atatürk İlköğretim Okulu, Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu, Barbaros İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim okullarının bahçelerin yapılacağını ifade ederek, ’’Ramazan etkinliklerimiz Salı, Cuma, ve Cumartesi günleri yapılacak. Birbirinden değerli sanatçılarımızın sahne alacağı etkinliklerde; ilahiler, orta oyunları, tasavvuf konserleri ve ilginç gösteriler sunulacak’’ dedi.
Başkan Özden, düzenlenecek programlar öncesi yanında Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Yunus Emre gibi karakterlerinde içerisinde olduğu ekibin Osmanlı dönemi kostümlerini giyen ‘Fermancı’ ile birlikte cadde ve sokakları dolaşarak iftar öncesi davul ile akşam programını halka duyuracağını da sözlerine ekledi.
Bu arada Çubuk Belediyesi her yıl olduğu gibi bu ramazanda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı yapacak ve personel başta olmak üzere, ilçedeki çeşitli kesimlere iftar yemeği verecek. Ayrıca her akşam camilerde teravih sonrasında soğuk limonata dağıtımı da yapacak.
Programlar:
1- 10 Temmuz Carşamba – Atatürk Parkında Düzenlenecek
2- 13 Temmuz Cumartesi – Atatürk Parkında Düzenlenecek
3- 16 Temmuz Salı – Dumlupınar Mahallesinde Düzenlenecek
4- 19 Temmuz Cuma – Yenice Mahallesinde Düzenlenecek
5- 20 Temmuz Cumartesi – Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesinde Düzenlenecek
6- 24 Temmuz Carşamba – Akkuzulu Mahallesinde Düzenlenecek
7- 27 Temmuz Cumartesi – Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu Bahçesinde Düzenlenecek
8- 30 Temmuz Salı – Barboros İlköğretim Okulu Bahçesinde Düzenlenecek
9- 02 Ağustos Cuma-Yavuz Selim İlköğretim Okulu Bahçesinde Düzenlenecek
10- 04 Ağustos Pazar – Atatürk Parkında Düzenlenecek

Programlar iftar öncesi hacivat-karagöz, nasrettin hoca, keloğlan ve yunus emre gibi karakterlerin gösterileri ile başlayacak. İlerleyen saatlerde ateşbaz, sihirbaz, semazen, fasıl ekibi, Türk Sanat Müziği, şiir dinletisi ve çeşitli yörelere ait halk dansları eşliğinde programlar gece geç vakitlere kadar devam edecek. Program süresince misafirlere çeşitli hediyelerin yanı sıra ücretsiz patlamış mısır ve pamuk şeker de dağıtımı yapılacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.