Ak Parti adayları görücüye çıktı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu’nun da katıldığı Ak Parti aday tanıtım töreninde, Belediye Başkanı Akaydın’ın icraatları eleştirildi. Tören tam bir gövde gösterisine dönüştü

Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Menderes Türel ve Antalya’nın ilçeleri için belirlenen belediye başkan adayları için düzenlenen tanıtım töreni, gövde gösterisine dönüştü. AB Bakanı ve Baş Müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya milletvekilleri Vecdi Gönül, Hüseyin Samani, Sadık Badak, Gökçen Enç ile belediye başkanlarının katıldığı tören, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlendi. Coşku eşliğinde salona giren Türel, hemen salondan çıkıp Bakan Çavuşoğlu’yu karşıladı. Ardından salona birlikte giren Çavuşoğlu ile Türel, partilileri birlikte selamladı. Törendeki konuşmaların ardından Türel ve ilçe belediye başkan adayları teker teker sahneye çağrıldı. Adaylar sırasıyla Bakan Çavuşoğlu, Türel ve milletvekilleriyle birlikte el kaldırarak partilileri selamladı.

DARBECİLERE CEVAP
Kendi başkanlığı döneminde yapılanları ve başkan olması durumunda yapacaklarını anlatan Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı eleştirdi. Törenin olduğu gün okuduğu bir habere istinaden Akaydın’a cevap gönderen Türel, “Bugün okudum. ‘Köylerde hayat pahalı olacak’ demiş Büyükşehir Başkanı. Allah Allah dedim, ne demek istiyor acaba? Daha göreve gelmeden hayatı nasıl ucuzlaştıracağını değil, pahalılaştıracağını kendisini itiraf ediyor. Zaten bunlar değil mi Türkiye’de suyu en ucuz kullanan il görevi bıraktığımızda Antalya iken, bizden sonra suyu en pahalı kullanan şehir olarak Antalyamıza zulüm eden. Ne demişlerdi, bedava su ve elektrik. Ne yaptılar 6 ayda, Türkiye’de en pahalı su tarifesini bu memlekete layık gördüler. Merak etmeyin geldiğimizde eskiden yaptığımız gibi Antalya yine Türkiye’de suyu en ucuz kullanan şehir olacak. Biz geçmişte böyle yaptık, yine yapacağız” diye vaadde bulundu. Yerel seçimlerin Türkiye ve Antalya için öneminin büyük olduğuna işaret eden Türel, 30 Mart’ın Türkiye için dış odaklı tuzağa, medyatik darbe operasyonuna, Antalya içinse hem darbeciliğe hem de yalana ve takiyyeye cevap olacağını kaydetti. Menderes Türel sözlerini şöyle tamamladı: “Millet daha dün yobaz dediklerine bugün çiçek atanları, Antalya sokaklarında İncil dağıttıranların, ellerine Kur’an almamış olanların, şimdi masalarında Kur’an-ı Kerim ile poz verdiğini, el öptüğünü gördü. Aziz milletimiz 30 Mart’ta darbecilere öyle bir tokat atacak ki herkes şaşıracak.”

CHP’NİN KALESİ DEĞİL
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise, “Varsın birileri Antalya CHP kalesi desin, varsın avuna dursunlar. Antalya yerel hizmette Ak Parti ile buluşacak. Bu salon bu mesajı veriyor” dedi. Teşkilatıyla gurur duyduğunu belirten Köse, “Bunu laf olsun diye söylemiyorum, 96 bin üyeyi 210 bine çıkaran bu teşkilatla övünüyorum. Antalya’nın 19 ilçesindeki 17’sinde birinci parti olduk. Bu teşkilat çalışıyor” diye konuştu.

SEÇİME HAZIRIZ
Bu seçime Antalyalı bakan ile milletvekilleri ile tüm teşkilatla hazır olduklarını belirten Köse, “Antalya’ya güvenen Recep Tayip Erdoğan ile hazırız. Bu sadece yerel seçim değil, bu bir milletin var olması ya da yok olması mücadelesi. İstikrar mücadelesi. Var olmayan ayakkabı kutuları, para sayma makinelerini var ederek bizi yolsuzluğa bulaştırmaya çalışıyorlar. Yolsuzluk arayanlar, Büyükşehir Belediyesi’ne baksınlar. Yolsuzluk sebebiyle maaşları ödenemeyen işçilere baksınlar” dedi.

MENDERES BEY BU İŞ BİTMİŞ
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Antalya sevgisinin bir başka olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Bunu attığı her adımda, getirdiği hizmetlerde, Antalyalılara verdiği sorumluluklarla ve yetkilerle de görebiliyorsunuz. Son yerel seçimlerde Başbakanımızın en çok üzüldüğü seçim sonucu Antalya’dır. Çünkü Türel başkanımız Antalya’ya çok hizmet getirmiştir. 2009 seçimlerindeki bu üzüntüye rağmen, bugün Başbakanımız Antalyalılara güveni tamdır. Elbette biz de o güveni boşa çıkartmayız. Antalya yeniden ak hizmeti türel ile birlikte kavuşacak. Bugün adaylarımızın etrafında toplanma günüdür” diye konuştu. Çavuşoğlu konuşma yaparken partililerin sürekli tezahürat yapması üzerine konuşmasını kesen Çavuşoğlu, “Menderes Bey bu iş bitmiş. 30 Mart coşkusunu görüyoruz burada” demesi alkış altı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.