Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, ‘Gönül belediyeciliğinde mesai kavramı yoktur’

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, başkanlık görevine seçildiği 31 Mart Yerel Seçimlerinden bugüne kadar gönül belediyeciliği esaslı yönetim anlayışıyla Arsin’de her kesimden tebrik ve takdir ediliyor.

Cumhur ittifakı adayı olarak seçime girip kazanan Gürsoy, “AK Parti ve MHP’nin ortak adayı olarak seçimi kazandım fakat başkan olarak göreve başladığım andan itibaren her kesimden her partiden vatandaşımıza eşit ve adil bir şekilde hizmet etme düşüncesiyle hareket ediyorum. Göreve geldiğim ilk günden itibaren makam kapım kesinlikle kapanmadı, biz de randevu sistemi yok. Vatandaş ne zaman isterse geliyor ve görüşüyor. Eğer ben makamda yoksam mutlaka belediyede görevli arkadaşlarımız ilgileniyor. Vatandaşımızın talebi bizim için emirdir, bize bu makamı teslim eden onlardır ve onlara hizmet bizim en önemli görevimizdir” dedi.

ÇOCUKLARA VE YAŞLILARA ÖZEN GÖSTERİYOR

Seçimden sonra da Pazar yeri ziyareti ve esnafla iç içe olmaya özen gösterdiğini belirten Gürsoy, “Yol yapılacak, yapılır. Temizlik yapılacak, yapılır. Park yapılacak, yapılır. Projeler takip edilecek, edilir. Bunların her birini yaparız ama önemlisi vatandaşın kalbine dokunmak, işte bunu yapmak için gayret ediyoruz. Bazen ufak bir çocuğun bir anda karşısına çıkıp çikolata veriyorum, bazen yoldayken yolda giden yaşlımızı araca alıyorum. Bunlar öyle güzel iletişimlere vesile oluyor ki inanın duygulanıyorum. Arsin’de çocuklara sorun adım çikolatacı başkana çıktı, neden çünkü onları gördüğümde boş geçmemeye çalışıyorum. Bazen arabamda bazen cebimde oluyor ve hemen ikram ediyor. Bir çikolata çocuklar sadece bir çikolatadan ibaret değil” diye konuştu.

ADİL BİR HİZMET ANLAYIŞI İÇİN ÇABALIYORUZ

Sabah evden çıkıp belediyeye geçmenin 1 saat sürdüğünü ifade eden Gürsoy, “Bismillah diyip evden çıkıyorum, yol üzerindeki her bir esnafımıza kolaylıklar diliyorum. Bazen çay ikram ediyorlar, bazen kaşar ekmek ikram ediyorlar. Başkanım şöyle başkanım böyle diyorlar, bu ilçede yaşayıp da bana sorun ileten bana öneride bulunan fahri belediye başkanıdır arkadaş. Onlar benim gözüm onlar benim elim kolumdur. Ben bir anda 36 mahallede olamam, olduğum yer dışında da bilgi akışını sağlayan muhtarlarım var. Biz icra makamı olarak şartlarımız dahilinde gerekeni yapmakla mükellefiz. Allah’a şükürler olsun yönetim anlayışımızı oturtmaya başladık ve vatandaşımız da bunun bilincinde. Bir şeyler er veya geç olur, ama adil olması için çaba gösteriyoruz. Kimsenin hakkını kimseye yedirmem” dedi.

PROJELERİMİZİ TAKİP EDİYORUZ

Gönül belediyeciliğinin yanı sıra Arsin’e katma değer katacak projeleri de takipte olduğunu ifade eden Başkan Gürsoy, “İnsanımıza dokunmak, onlarla hasbihal etmek mükemmel bir duygu fakat bunlarla iş bitmiyor. Ben de mesai saati 8 ile 5 arası değildir. Sabah namazından gece 12’ye kadar her daim mesaideyim. Mesai yerim de sadece Arsin değil, Arsin’e bir tuğla bile kazandıracağım yer benim mesai yerimdir. Ankara’ya gidiyorum 2 gün 3 gün bazen daha uzun sürüyor. Arsin’le alakalı raporlar hazırlattım ekibime ve bakanlıklara sundum, genel müdürlüklere sundum. Ne istiyorsak bu ilçede yaşayan vatandaşlarımız için istiyoruz. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizle de bu noktada ortak hareket ediyoruz. Genel manada bakarsak biz bir bütünüz ve bu bütünle uyumlu bir şekilde çalışarak hizmet çarkını döndürmeye çalışıyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.