MHP İl Başkanı Ökte; 2024’te belediye sayımızı daha da artıracağız

MHP İl Başkanı Hikmet Ökte 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerini gazetemize değerlendirdi. Bilindiği üzere 31 Mart yerel seçimlerinde MHP; Tefenni, Çavdır, Çeltikçi, Söğüt, Yusufça ve Kızılkaya belediyelerini kazanmıştı. 2024 yerel seçimleri için 15 seçim bölgesinin tümünü takip ettiklerini belirten MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, seçimlerin ardından geçen 5 aylık süreçte MHP’li belediyelerin hizmetleri ve faaliyetleri aktardı.

Kentimizde tarım ve hayvancılık sektörünün ağırlıklı olarak yapıldığına dikkat çeken MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, girdi maliyetlerinin artışını hatırlatarak MHP’nin ülkemizdeki ekonomik sıkıntılara önerdiği çözüm yollarını aktardı.

MHP İl Başkanı Hikmet Ökte seçimlerin ardından yaptığı açıklamada;

“Yerel ve genelde MHP’nin oyları 31 Mart oylarına göre biraz daha halk bazında gittiğimiz belde, köy ve ilçelerdeki ziyaretlerimizde bize olan teveccühü her geçen gün artmaktadır. Bizde görüyoruz ki MHP’ye olan sempatinin ve bilhassa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye olan tabandaki insanları teveccühü MHP’ye olan bakışın daha güzel olacağına inancımız sonsuz. Çünkü TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti’ni şuan da siyasi haricinde düşünen bir liderimiz var. 1997 yılında söylediği önce partim sonra ben düsturuyla yola çıktığı bu dava yolunda her zaman Türkiye Cumhuriyeti’ni düşünen kendi siyasi partisini ikinci sıraya koyan bir liderimiz var. Bundan dolayıda Türkiye Cumhuriyeti’nin en hassas dönemlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin MHP’ye ihtiyaç olduğu en hassas dönemlerde hiçbir zaman oy avcılığı yapmamış, hep Türkiye Cumhuriyeti’nin lehine olan kararlara destek vermiştir. Geçmişte bir sürü örnekleri var. Onun için bizlerde teşkilatlar 31 Mart mahalli idareler seçiminden sonra belediye başkanlarımız ve il genel meclisimizle birlikte ziyaretler yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü halk bazında bir istek var. Halk bazında bize karşı bir teveccüh var. Bunun da semeresini inşallah 2023’te yapılacak olan genel seçimlerde MHP’ye de yansıyacaktır. Yıllardır bu siyasetin içinden biri olarak geçmişteki yaşadığımız zorlukları gördük. Bugünkü ortamı da görüyoruz. Bundan dolayıda 2023 şimdiden söylüyorum geleceğin siyasi partisi MHP olacaktır.

Burdur’da merkezde Cumhur İttifakı olduğundan dolayı merkezde oyumuz yok ama il genel meclisi bazında oyumuz var. Burada da Cumhur İttifakı olduğundan dolayı il genel meclisi olarak çıkaramadık ama halkın hem Cumhur İttifakı’nı destekleyip, hem de MHP’nin il genel meclisi oyu kullanma sürecinde Cumhur İttifakı il genel meclisinde de vardır şeklinde Cumhur İttifakı belediye başkanlığı seçiminde belediye başkanına verip, il genel meclisi üyesi seçiminde de Cumhur İttifakı adayı olarak gördüğü için oylarımızın çoğu Ak Parti ittifakına gitmiştir. Ama ilçeler bazında yaşadığımız süreçten sonra MHP Burdur il bazında toplanmıştır. Bugüne kadar tarihinde görmediği belediye başkanlığı kazanmıştır. Bunun sebebi de MHP’ye olan inanç ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye olan inançlarından dolayı halkın bir teveccühü olmuştur. Bu sayede 6 tane belediye aldık. Allah’ın iziniyle 2024’ten sonra da MHP belediyeleri daha artacak. Çünkü şu an itibariyle bir 5 aylık süreçte 15 seçim bölgesindeki tüm belediyeleri takip etmekteyiz. Bu takip sonucunda da yapılan hizmetleri siz de farkına varacaksınız. Her ne kadar basına fazla düşemese de yerelde belediye başkanlarımızın yapmış olduğu hizmetler ve aktiveteler Burdur’da dillerdedir. Bunların semeresini de yine önümüzdeki süreçlerde göreceksiniz her ne kadar Cumhur İttifakı süreci işlese de bazı kesimlerde hala bazı kurumlarda hizmet konusunda bazı engellemeler olmaktadır. Biz bunları bir rapor halinde genel merkezimizi de ilettik. Asla MHP’nin yapmak istediği hizmetleri engellemeye hiç kimsenin hakkı yoktur.” dedi.

Cumhur İttifakı konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı Ökte;

“Yukarıda iki liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortak anlaşmasIndan sonra bizim MHP cenaatında lider, teşkilat her zaman ön plandadır. Genel Başkanımızın almış olduğu kararların arkasındayız. Burada iki liderimizin yapmış olduğu anlaşma her ne kadar tam net çalışmasa da biz Cumuhr İttifakı’na zarar verecek bir olay içerisinde olmayacağız. Olan teşkilatlarımıza da gerekli önlemleri de alacağız. Ama 17 yıllık süreçteki tek başına bir iktidar vermiş olduğu rahatlığı hala üzerinden atamadığından dolayı bazı kurumlarda sıkıntılarımız var. Bunu kimse inkar edemez. Bu sıkıntıları da biz en kısa sürede milletvekilleri ve Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi’yle de gidereceğimize inanıyoruz. Gidarmak zorundayız. Eminim ki bu süreçte ortak haraket edeceğimize eminim.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar hakkında MHP’nin çözüm yolları nelerdir?

MHP olarak Genel Başkanımız hükümet ortağı değildir. Sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin zor dönemlerdeki sıkıntılarından dolayı Genel Başkanımız Ak Parti hükümetine ve Cumhur İttifakı’na destek vermektedir. Hatırlarsanız sosyal medyada, televizyonlarda hükümet ortağı olması yönünde bakanlık alması yönünde genel başkanımızın sözleri vardır. Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik. Karşılıksız olarak biz Cumhur İttifakı’nı destekliyoruz şeklinde açıklama yaptı.

Yerel bazda bir ekonomik kriz var. Bir sosyal patlama konusunda da işini kaybeden, ekonomik sıkıntıdan dolayı işten çıkan işçiler konusunda bize çok müracaatlar vardır. Halkımız işinin devam edeceğinden sonra hesaplama yaparak ev, araba ihtiyacına göre hesaplama yapmıştır. Burdur’umuzda hayvancılık ve tarım sektörü yoğun olarak yapıldığı için girdilerin ne kadar yüksek olduğunu toplum biliyor. Bundan dolayı satışlarda da imal ettikleri mallarında satılmadığını, toplumda biliyor. Ama Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı olarak bu süreçten kurtulacağız. Gelecek Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023’e giden Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl kuruluşundan dolayı Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alacaktır.” değerlendirmesi yaptı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.